Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети при покупката на кухненски робот

Съвети при покупката на кухненски робот

RalitsaRalitsa
Новак
1525
Кухненски робот

Кухненските роботи са многофункционални. Освен да бъркат и режат бързо различни продукти, те се ползват и за месене на тесто, пасиране и пюриране. Някои от уредите са снабдени и със сокоизтисквачка и цитрус преса.

Кухненските роботи служат още за дребно настъргване, фино нарязване и стъргане. Някои от тях дори имат програма за рязане на картофки за пържене (някои потребители обаче отбелязват, че роботите режат картофите по-тънко от очакваното). С тях може да се приготвя домашна кайма, да се натрошават ядки, да се забъркват вкусни шейкове, смеси за кексове и торти и пр.

Те правят за секунди белтъците на пияна, кремовете - идеално гладки, леда - на малки кристалчета. Обърнете внимание каква е мощността на съда. Тези, които са с по-висока мощност, респективно са по-бързи при обработването на продуктите.

Благодарение на кухненските роботи се предотвратяват инциденти при рязане и рендосване на ръка.

Цените на повечето от тези електроуреди варират от 150 до 300 лв., в зависимост от броя функции, мощността и материалите, от които е изработен.

Кухненски роботи

Кухненските роботи могат да бъдат незаменим помощник в кухнята, особено когато ежедневно трябва да се приготвя храна за бебета. Техният недостатък обаче е времето, което се отделя за разглобяването и почистването на различните съдини, дискове, ножове, бъркалки, перки и пр. след използването им.

Така че, преди да си купите такъв уред, преценете дали ще можете да се справите с последващата поддръжка на машината. Добър вариант в този случай е да си закупите робот, чийто части са подходящи за съдомиялната.

Когато избирате модел, помислете и за какви точно продукти ще ви е необходим. Ако ще пюрирате топли продукти, е най-добре да си вземете робот с йенски части.

Пластмасовите съдове са неподходящи, защото, първо, е вредно да се съхраняват топли храни в предмети с пластмасово покритие и второ, защото е много вероятно пластмасата да се напука при работа с топли продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest