Вегетариански десерти с газирана вода

Вегански сладкиш

Въпреки че думата здравословно е разтегливо понятие, особено когато става въпрос за десерти, има сладкиши, които стократно надминават и най-дръзките сладки и полезни очаквания. Такива например са страхотните произведения, носещи етикета вегетариански, но приготвени у дома.

Вегетарианските и веган рецептите всъщност са много по-лесни и бързи за приготвяне. Няма го досадното разделяне на белтъци от жълтъци, разбиване на сняг и т.н. Затова днес ще ви запознаем с няколко страхотни и апетитни рецепти, в чиито състав няма да намерите продукт от животински произход, но за сметка на това присъства газираната вода.

1. Кейк с ябълки и банани

Необходими продукти: 100 мл. газирана вода, 1/2 ч.ч. пудра захар, 10 г. бакпулвер, 2 ч.ч. брашно, 4 с.л. олио, 2 ябълки, 1 банан, 10 с.л. захар, 5 с.л. олио, 1 ч.ч. бяло вино, 2 капки бадемова есенция

Начин на приготвяне: Газираната вода, бакпулверът, олиото (4 с.л.) и захарта (1/2 ч.ч.) се разбиват. Прибавя се брашното и се разбърква с лъжица до получаването на гладко кексово тесто. Тестото се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие. Върху него в кръг се нареждат полумесеци от обелените ябълки.

А по средата се нареждат кръгчета от банана. Кейкът се пече на фурна до пълна готовност. Щом поизстине, се изважда от формата и се глазира. Глазурата се приготвя като първо се карамелизира захарта (10 с.л.), след това се прибавя олиото (5 с.л.), бялото вино (1 ч.ч.) и есенцията (2 капки). Всичко това ври до сгъстяване. Нанася се гореща.

Палачинки

2. Вкусни палачинки

Необходими продукти: 1-2 чаши пълнозърнесто или комбинация от пълнозърнесто и типово брашно, щипка сол и газирана вода

Начин на приготвяне: Смесете всички съставки, така че да получите каша с консистенция малко по-гъста от боза. Разбийте сместа с пасатор за по-сигурно. Загрейте нетефлонов тиган и намажете дъното му с мазнината. Изсипете един черпак от сместа и изпечете палачинката, докато се появят точици на повърхността, след това я обърнете.

3. Ябълкови бухтички

Необходими продукти: брашно 100 г., чаена чаша газирана вода, 2 с.л. захар, 1 ябълка, едно пакетче канела, сол, пудра захар, олио

Ябълкови бухтички

Начин на приготвяне: От брашното, захарта, солта и газираната вода се приготвя тестото. Нарязаните и обелени на малки кубчета ябълки се прибавят към тестото, заедно с щипка канела за аромат. До леко порозовяване се изпържват в олио, като преди това се оформят на малки понички със супена лъжица. След като станат готови, малките бухтички се поставят в чиния и се поръсват с канелата и пудрата захар.

Предлагаме ви да опитате още от нашите веган десерти: Веган шоко сладкиш, Шоколадова торта Веган, Американски палачинки (Вегански), Веган браунис, Веганска [шоколадова торта с малини], Шоколад (веган), Веган бонбони.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати