Пет продукта, които липсват в чинията на диетолозите

Пет продукта, които липсват в чинията на диетолозите

1 от 5 Снимки
1. Преработено месо
В тази група влизат всички месни полуфабрикати, кренвирши, салами, пушени меса и др. Тези продукти са особено богати на вредни мазнини, имат високо съдържание на сол и всякакви консерванти и добавки.
Класически капак за микровълнова - 29см-43%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически капак за микровълнова - 29см
8.49 лв.
4.80 лв.
Виж ››

С наближаването на лятото и затоплянето на времето излишните килограми и натрупаните подкожни мазнини напомнят със страшна сила за себе си. Хората започват трескаво да се подлагат на всевъзможни диети, които гарантират „седем килограма по-малко за седмица, при това без никакви усилия“.

Не е нужно да си експерт, за да разбереш, че подобни обещания са нереалистични. Всички диети, които обещават скоростно сваляне са опасни за здравето, имат силно изразен йо-йо ефект и не са за препоръчване.

Диетолозите са категорични, че ключът към добрата форма, в съчетание с добро здраве, е всъщност правилният режим на хранене. Те съветват хората да бъдат особено критични не само към количеството на храната, но и към качеството ѝ. Ето и пет продукта /виж галерията/, които никога няма да откриете на масата или в хладилника на диетолог:

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати