Всичко е добре, когато наблизо има шоколад

Първо шоколадово изложение
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Всичко е добре, когато наблизо има шоколад и първото Шоколадово изложение у нас бе доказателство за това.

С много усмихнато търпение и шоколадов заряд хиляди хора изчакаха своя ред на опашката пред Гранд хотел София, за да опитат от шоколадовите съвършенства на първия по рода си шоколадов панаир в София.

Над 100-метровата опашка не обезкуражи многобройните любители на шоколадовите изкушения, които цял ден опитваха от лакомствата, изложени кокетно на над 30 щанда на български, швейцарски, белгийски, австрийски и испански производители.

Шоколадови сърца и кутии, бонбони с различни аромати и пълнежи, ръчно изработени блокчета шоколад, ароматни домашно приготвени сладки, бисквити и кроасани бяха само малка част от над 300-те вкусни артикула, които предлагаха родните и европейски сладкарски къщи.

Шоколадови бонбони

Освен че успяха да опитат от всевъзможни шоколадови комбинации, домашни и класически торти, солени и сладки печива, биошоколад, веган десерти и дори бирен шоколад, посетителите на изложението имаха възможност да научат повече и за по-нетрадиционни приложения на шоколада.

Участниците в събитието изненадаха гостите с представянето и изработването на шоколадови бижута, както и с успешното приложение на какаовия продукт в различни спапроцедури.

Програмата на първото Шоколадово изложение в България започна с откриване в 11:30 часа днес, а в течение на целия ден гостите събираха шокоемоции, идеи и съвети за тайните на истински добрия шоколад, имаха възможност да присъстват на представянето на книги, посветени на шоколада, както и да почерпят съвети за изгарянето на калории от актьора Деян Донков.

Шоколадово изложение в София

Под мотото От зърното до шоколада всички присъстващи наблюдаваха с интерес приготвяне на истински суров шоколад в полеви условия, започвайки се от смесването на какаото с какаовото масло и преминавайки през същинската тайната на съвършения шоколад - а именно правилното темпериране.

Събитието беше белязано от много дегустации, игри за най-малките почитатели на шоколадовите произведения, музика и томбола за най-амбициозните гости.

Торти

И ако е вярна сентенцията, че Една-единствена мисъл за шоколад събужда всички сетива, то нашите ще стоят будни до следващата година по същото време, когато ние от Готвач.бг очакваме традицията да продължи.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати