Лечебни свойства на киселото мляко

Лечебни свойства на киселото мляко
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
7.70 лв.
Виж ››

Млякото и млечните продукти са незаменими за развитието на човека, тъй като съдържат множество важни витамини, белтъци, въглехидрати, аминокиселини, минерални соли и др.

Независимо дали става въпрос за прясно мляко или за кисело, или за млечни продукти като кашкавал, извара или сирене и др., те имат изключителна хранителна стойност и трябва да бъдат консумирани ежедневно.

От особено значение за развитието на човешкия организъм обаче е киселото мляко, тъй като то съдържа лактобактериум булгарикум, което е едно от най-ценните му качества. Ето какво е важно да знаете във връзка с лечебните свойства на българското кисело мляко:

1. Благодарение на своя състав, българското кисело мляко има благотворно действие върху храносмилателната система. Има и покочогонно действие, тъй като подпомага отделянето на урината. Поради тази причина се препоръчва консумацията му при хора, страдащи от бъбречни заболявания.

Лечебни свойства на киселото мляко

2. Според повечето изследователи българското кисело мляко действа добре върху борбата с холестерола.

3. Българското кисело мляко, което наистина съдържа лактобактеруим булгарикум, се счита за природен антибиотик. То неутрализира голяма част от токсините, попаднали в човешкия органиъм и при редовна консумация може да Ви предпази от редица заболявания.

4. Киселото мляко има успокояващо въздействие върху нервната система, поради което е добре да го консумирате ежедневно.

5. Макар туберколозата вече да не е от често срещаните болести, е важно да знаете, че преди откриването на лекарствата срещу тази болест, тя доста успешно се е лекувала чрез консумацията на кисело мляко. Дори и в наши дни на страдащите от туберкоолоза се препоръчва ежедневнен прием на кисело мляко и на млечнокисело продукти.

6. Киселото мляко въздейства добре на кожата, поради което се използва в народната козметика. Освен това надали има човек, който да не е чувал, че ако кожата му изгори от слънцето, веднага трбява да се намаже с кисело мляко. Ефективният резултат е доказан.

7. Благодарение на съдържащите се в киселото мляко витамини A и D, то може да се използва ефективно срещу появата на бръчки.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Аз лично съм го използвала за маслки на лицето с хума, кожата става мека и гладка.
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Да ,киселото мляко е много полезно ,но не и това което се продава днес в магазините То е пълно с нишесте и разни други подобрители, които по скоро ще ни разболеят отколкото да ни носят здраве
1
0