Шест месеца работа и $1500 струва всеки сандвич

Сандвич
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Знаете ли как можете сами да си направите сандвич и то само за шест месеца? Въпросът съвсем не е риторичен, даже е доста основателен, защото всеки ден се приготвят стотици сандвичи, но истинските усилия за приготвянето им остават скрити за всички.

Със задачата да покаже колко скъпо и трудоемко и приготвянето дори на един-единствен сандвич се заема водещият на шоуто Как се прави всичко (How to Make Everything) Анди Джордж.

Той запретва ръкави и успява само за шест месеца и срещу скромната сума от 1500 долара да произведе всички продукти, необходими за приготвянето на вкусен пилешки сандвич.

Във въпросния сандвич има лист маруля, домати, кромид лук, краставица, копър, чушка, чесън, слънчоглед, яйца, сол, мед, пшеница, мляко и разбира се – пилешко месо.

Звучи лесно, но не е толкова елементарно, когато се налага сам да засадиш и отгледаш зеленчуците или когато трябва да издоиш сам кравата, за да произведеш от нейното мляко сирене и кашкавал.

Анди Джордж се е справил сам със задачата. Засадил е зеленчуците, извлякъл е мед от кошер в местна ферма, доил е крава, смлял е пшеницата, дори е отишъл до Тихия океан, за да вземе солена вода, от която да извлече сол.

Анди е отгледал пилето, което после заколил за сандвича и сам е избил майонезата за овкусяването му. Всичко това му е струвало шест месеца труд и 1500 долара.

Отглеждане на кокошки

Целта на проекта на Анди Джордж, както и на филмите Как се прави всичко е хората да си дадат сметка колко много време отнема производството на най-основни продукти, на които се гледа като на даденост.

Да, сандвич се приготвя много лесно, когато имаш продуктите, но когато сам трябва да засееш пшеницата за хляба или да заколиш пилето за месото, тогава вече не е толкова лесно, нали?

Искам зрителите да разберат невидимия свят, който е зад ежедневни продукти, които купуваме, използваме и изхвърляме, споделя водещият Анди Джордж.

Очевидно тежката задача да си произведе сам продуктите за сандвича не се е сторила достатъчно предизвикателна на Анди, който обяви, че следващият му проект ще бъде да направи кафе и топъл шоколад.

За целта той трябва да отиде до Мексико и да остане известно време там, докато си отглежда сам кафето. Мъжът вече е открил страница за набиране на средства за покриване на разходите.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати