Осем заместителя на кафето сутрин

Чай Ройбос
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Вместо обичайното сутрешно кафе можете да тонизирате организма си по различен начин, който да е не по-малко ефективен. Има осем напитки, които могат да заместят кафето и да ви събудят ефикасно. Много хора ги използват вместо кафе.

Една от тези тонизиращи напитки е чаят ройбос, който напоследък стана доста популярен. Растението ройбос може да се открие в Южна Африка и е много полезно, тъй като освен че тонизира организма, то предпазва от много различни проблеми, сред които безсъние, проблеми с имунната система и някои видове алергии.

Друга популярна тонизираща напитка е комбуча - това е специален вид гъба, известна в Русия и Азия и като чаена гъба. Тя се получава от черен чай. Гъбата комбуча е горчива, но е много полезна - тя не само ободрява сутрин, но също така предпазва от много видове бактерии.

Ръженото кафе, което е било популярно сред нашите баби, е достатъчно добър заместител на истинското кафе. То се вари в джезве и има вкус, който е много близък до този на истинското кафе. Но освен вкуса, ръженото кафе има и същите свойства като истинското кафе, защото зарежда организма с енергия. То има и друго ценно качество - спомага за отстраняването на токсините от тялото.

Чаша какао сутрин ще ви зареди с енергия и ще нормализира кръвното ви налягане. Освен това какаото не само ще ви разсъни, но и ще повиши нивата на серотонин в организма ви, което автоматично ще подобри настроението ви още в началото на деня.

Чай с Джинджифил

В последно време популярност набра и сокът от лимец, който е много полезен. Той е много вкусен, защото има вкус на ядки, а освен това тонизира организма не по-зле от истинското кафе. Ако изпиете една чаша сок от лимец рано сутрин, ще сте работоспособни през целия ден.

Сокът от пшеница също е много популярен за любителите на здравословния начин на живот. Освен че помага да се разсъните, сокът от пшеница зарежда организма с много полезни витамини и аминокиселини, които са необходими за доброто състояние на имунната система.

Напитка, приготвена с джинджифил, също ще зареди организма ви с енергия и ще ви направи работоспособни за дълги часове. Напитката с джинджифил се приготвя, като парченце от корена на това растение се свари и се консумира с подсладител по избор. Освен че тонизира организма, напитката с джинджифил помага при главоболие.

Вместо кафе може да си приготвите и популярното напоследък в цял свят кафе от глухарчета. Обикновено то се комбинира с кафе от цикория, за да се получи по-вкусна напитка. Комбинацията от глухарчета и цикория разсънва много добре сутрин.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати