gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Сушените плодове са невероятен източник на енергия!

Сушените плодове са невероятен източник на енергия!

Сушени плодове

Сушените плодове са не само вкусни, но и много полезни за здравето. В тях има високо съдържание на захари, а това дава повече енергия на организма. Смята се, че в сушен вид най-полезни са стафидите.

Те зареждат човек със сила и затова в миналото са хранели с тях робите, за да могат да работят повече. В сушен вид плодовете са богати на бор, магнезий, манган и др. Сушените сини сливи са прекрасно лекарство при запек. Вкусният конфитюр от сливи се препоръчва в народната медицина при проблеми с храносмилането и проблеми с перисталтиката. В комбинация с алое действието му се засилва.

Ето една народна рецепта: Смилат се 100 г сушени смокини, сини сливи сушени и един лист алое. Добавя се 100 г чист пчелен мед. С тази смес се облекчава работата на храносмилателната и отделителната система. Сушените смокини са идеално решение за кашлица и бронхит. От всички плодове най-трудно и най-дълго се сушат фурмите. Това става в рамките на 1 година.

Сушените фурми съдържат много плодова захар. Нужно е да се изяждат на ден само по 3-4 фурми, за да покрием дневната си нужда от желязо. Сушените ябълки също са богати на желязо. С тях се повишава имунитетът и се гони депресията.

Следващ по лечебни свойства сух плод е бананът. Този плод е много важен за здравето. С него се намалява рискът от сърдечни заболявания, защото е богат на калий. Помага и за възстановяване на костите, зъбите и черния дроб.

Фурми

Вкусни или не, не трябва да се прекалява със сушените плодове, защото има риск да се покачи кръвната захар или да се отключи алергия. Сушените плодове са незаменими с високото си съдържание на хранителни вещества.

Най-добре е да се консумират по време на диета, пости или в разтоварващи дни. Голямото количество целулоза в тях поема вредните продукти от обмяната на веществата и ги изхвърля, понижава и холестерола.

Сушените плодове могат да заместят вредната бяла захар и с тях да се подслаждаме по естествен начин. Ако плодовете са много сухи, не се мият, а могат да се хидратират на пара. Хапвайте сушени плодове и бъдете здрави!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати