Яжте червени чушки, за да се предпазите от рак

Яжте червени чушки, за да се предпазите от рак

Червени чушки

Всеки достатъчно грамотен човек знае, че червените чушки са сред най-полезните зеленчуци заради голямото богатство от витамин С, което се съдържа в тях. Именно поради това е съвсем грешно да се твърди, че начина за набавяне на витамини с цел здраве и дълголетие се крие предимно в плодовете.

Ако си хапвате редовно червени чушки, не само че ще подсилите имунната си система, но и ще успеете до голяма степен да намалите риска от рак. А по направена през 2015 г. статистика България се явява на първо място по смъртност от рак сред всички страни, членки на ЕС.

Ето още какво е важно да знаете за ползите от консумацията на червени чушки и защо те се явяват ефективно средство при борбата с рака:

- В червените чушки се съдържа огромно количество ликопен, а именно това е природното вещество, което е най-мощното средство срещу образуването на тумори;

- Учените са на мнение, че червените чушки се борят най-ефикасно срещу рак на дебелото черво сред всички останали дарове на природата;

- Научете се да си приготвяте салата от червени чушки и джинджифил, която да бъде включвана редовно в седмичното Ви меню. Комбинацията от тези 2 продукта наистина ще намали риска от развитието на тумори;

Чушки

- Друг добър вариант е да си приготвяте ежедневно салата, съдържаща червени чушки и домати, защото според последните проучвания именно червените зеленчуци се борят ефективно срещу раковите заболявания;

- Червените чушки са с нисък гликемичен индекс, а според Световната организация за борба с рака на гърдата при жените, които нямат фамилна обремененост, рискът от подобно заболяване се свежда до минимум, ако се набляга на консумацията на храни с нисък гликемичен индекс;

- Червените чушки са богати на витамините А, В, С и Е и освен това съдържат безброй антиоксиданти. Редовната им консумация подобрява функцията на кръвоносните съдове, забавя стареенето на клетките и облекчава болките на хората, страдащи от ревматизъм или артрит;

- Лютите чушки, от своя страна, съдържат огромно количество капсаицин, което предпазва от развиването на тумори в стомашно-чревния тракт. От подобен рак ежегодно се разболяват над 4 500 българи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати