Яжте червени чушки, за да се предпазите от рак

Червени чушки

Всеки достатъчно грамотен човек знае, че червените чушки са сред най-полезните зеленчуци заради голямото богатство от витамин С, което се съдържа в тях. Именно поради това е съвсем грешно да се твърди, че начина за набавяне на витамини с цел здраве и дълголетие се крие предимно в плодовете.

Ако си хапвате редовно червени чушки, не само че ще подсилите имунната си система, но и ще успеете до голяма степен да намалите риска от рак. А по направена през 2015 г. статистика България се явява на първо място по смъртност от рак сред всички страни, членки на ЕС.

Ето още какво е важно да знаете за ползите от консумацията на червени чушки и защо те се явяват ефективно средство при борбата с рака:

- В червените чушки се съдържа огромно количество ликопен, а именно това е природното вещество, което е най-мощното средство срещу образуването на тумори;

- Учените са на мнение, че червените чушки се борят най-ефикасно срещу рак на дебелото черво сред всички останали дарове на природата;

- Научете се да си приготвяте салата от червени чушки и джинджифил, която да бъде включвана редовно в седмичното Ви меню. Комбинацията от тези 2 продукта наистина ще намали риска от развитието на тумори;

Чушки

- Друг добър вариант е да си приготвяте ежедневно салата, съдържаща червени чушки и домати, защото според последните проучвания именно червените зеленчуци се борят ефективно срещу раковите заболявания;

- Червените чушки са с нисък гликемичен индекс, а според Световната организация за борба с рака на гърдата при жените, които нямат фамилна обремененост, рискът от подобно заболяване се свежда до минимум, ако се набляга на консумацията на храни с нисък гликемичен индекс;

- Червените чушки са богати на витамините А, В, С и Е и освен това съдържат безброй антиоксиданти. Редовната им консумация подобрява функцията на кръвоносните съдове, забавя стареенето на клетките и облекчава болките на хората, страдащи от ревматизъм или артрит;

- Лютите чушки, от своя страна, съдържат огромно количество капсаицин, което предпазва от развиването на тумори в стомашно-чревния тракт. От подобен рак ежегодно се разболяват над 4 500 българи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати