Черешите - мощен лек срещу подагра!
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Черешите - мощен лек срещу подагра!

Черешите - мощен лек срещу подагра!

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1461k101k
Череши
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см-16%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
9.24 лв.
Виж ››

Ако страдате от подагра вероятно сте от многото хора, които са в постоянно търсене на някакъв нов лек или поне на нова надежда, която която да облекчи временно състоянието ви и да намали пристъпите.

Наскоро учени ни дадоха причина да вярваме, че тайната за по-лекото протичане на болестта се крие в нещо много често срещано и добре познато на всички, а именно - черешата. Оказва се, че след направени изследвания било потвърдено, че с консумиране на череши можете да намалите пристъпите си с до една трети, което не е малко.

Експериментът продължил една година и в него взели участие над 600 пациента с подагра. По три пъти на ден те хапвали порция череши (равнява се на половин чаена чаша или около 10 череши) или изпивали екстракт от череши и влошаванията им намалели с около 35%.

Подаграта главно се свързва с кристализиране на пикочната киселина в ставите, а в състава на черешите има химични вещества, чието действие е точно да намаляват нивата на тази киселина в кръвта ни.

Ядене на череши

В комбинация с алопуринол, което е вид лекарство за подагра, случаите с пристъпи на изследваните пациенти намалял до 75%.

Това е едно вкусно и лесно достъпно лекарство, различно от вредните химии, които медицината ни предлага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати