gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»По Никулден всяка риба става златна

По Никулден всяка риба става златна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
960162k
Шаран
Малка стъклена кутия за храна с капак-13%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
6.00 лв.
5.22 лв.
Виж ››

С наближаването на един от най-почитаните православни празници Никулден, търговците на риба започнаха да си играят с цените. След като по-наблюдателните от тях забелязаха, че жителите на Варна възнамеряват да сложат паламуд, а не шаран, на своята празнична трапеза, веднага повишиха стойността му. Така само броени дни преди 6 декември на Голямата рибна борса кило от паламуда се търгува за девет лева.

До празника обаче ще цената ще се вдигне до десет лева, убедени са търговците.

Малко по-евтина е стойността на живия шаран, при който килото струва шест лева. Толстолобът може да се намери на цена от три лева за килограм, а само една глава от рибата се продава за по два лева.

На Голямата рибна борса можете да откриете още чернокоп за седем лева, който привечер дори поевтинява с два лева. До Никулден обаче най-вероятно и неговата стойност ще се покачи заради по-оскъдния улов, който се наблюдава при лошото зимно време, пише ТрудБг.

Толстолоб

Сравнително по-евтино за момента се търгува прясната гопа и цацата. Килограм от първия вид риба излиза 1.50 лева, а от втория – 2.50 лева. Лихмусът и сафридът са на една цена и килограм от тях струва седем лева. Каята пък е с два лева по-евтина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати