Доказано! Английската закуска лекува махмурлука

Английска закуска

Английската закуска, тази вкусна традиция, запазена от хилядолетия, се оказва и доста полезна. Тя не само е предпочитано лекарство срещу махмурлук, но и най-бързо действащото.

До този извод стигнаха учените във Великобритания. По поръчка на производителите на яйца Лайън те са провели допитване, в което участие са взели 2 000 души. Резултатите показват, че 38 % от тях се възстановяват от тежкия махмурлук за по-малко от три часа с помощта на английската закуска. Проучването пояснява, че причина за това са яйцата в състава на популярната закуска.

Традиционната пълна английска закуска днес включва бекон, поширани или пържени яйца, пържени домати и гъби, пържени филийки хляб или приготвени на тостер, намазани обилно с масло. Всичко това е придружено с чаша ароматен чай.

Проучването доказва, че останалите методи за справяне с проблема са доста по-неефективни. Така например едва 19% от анкетираните разчитат на болкоуспокояващи лекарства. Едва три процента пък са склонни да се отдадат на целодневна почивка в леглото, за да се справят с ефекта от алкохола.

Английска закуска

Скоростният и бърз ефект на английската закуска учените отдават на яйцата в състава ѝ. Това е благодарение на високите нива на съдържащата се в тях аминокиселина цистеин. Той противодейства на токсичните ефекти на ацеталдехида – химикал, който носи ужасното главоболие, гадене и всички други неприятни усещания от прекаляването с чашката.

Освен това вкусните яйца са богати на висококачествени протеини и витамини B и D. Те също помагат срещу махмурлук и са способни да вдигнат натежалата глава дори на най-големите пиячи.

Английска закуска

Обилното похапване след тежка вечер определено е един от най-добрите начини да се справите с последиците от алкохола. Празният стомах подсилва ефекта на махмурлука. И обратното - ситият стомах пресича главоболието и ни кара да се почувстваме по-добре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати