Не изхвърляйте коравия хляб

Сандвич със стар хляб

Кризата сигурно се отразява и на вашия бюджет, затова, преди да изхвърлите стария корав хляб, помислете – не можете ли да приготвите от него нещо друго, което да ви е от полза?

На първо място от коравия хляб става страхотна галета. Нарежете хляба на парчета, пуснете го в кухненския робот и го натрошете. При липса на кухненски робот натрошете, като минете през парчетата няколко пъти със стъклена бутилка като с точилка.

Брускета

От сухия хляб стават идеални крутони. Можете да ги използвате за супа или просто да ги хрупате като мезе. Нарежете сухия хляб на малки кубчета, сложете ги в тава, напръскайте ги с малко олио или зехтин, подправки на вкус и опечете.

Може да натъркате предварително със скилидка чесън. Сухият хляб е много удобен за сандвичи, особено за топли. Причината е във факта, че сухият хляб, който опечемФкр във фурната, става много по-хрускав, отколкото ако използваме пресен за същата цел.

Пиле с плънка от стар хляб

Направете италианска брускета – натъркайте хляба с чесън, напръскайте със зехтин, отгоре наредете кръгчета домати, шунка и кашкавал и запечете.

Французите използват стария хляб по много интересен начин – те правят от него плънка за задушено пиле. Нарежете хляба на парчета, натъркайте ги с чесън, посолете, поръсете с черен пипер и напълнете с тях пилето.

След като се опече във фурната, пилето е пълно с разкошен хляб, сочен от ароматния сок на пилешко месо. Ще си оближете пръстите!

Рейтинг

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати