Преборете пародонтозата с тези храни

1 от 6 Снимки

1. Ябълки


Дори и само една ябълка след хранене може да почисти зъбите ви, да освежи дъха ви и да заздрави венците ви благодарение на киселината, която присъства в състава ѝ. Същият ефект би имал и качественият ябълков оцет.
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Пародонтозата е едно от най-честите стоматологични заболявания, засягащо представителите и на двата пола. Въпреки че то се наблюдава основно при по-възрастни хора, стоматолозите са на мнение, че в последните години е започнало да засяга и младежите.

Характерни при пародонтозата са симптоми като подути, зачервени и кървящи венци, лош дъх, загнояване на венците. Понякога пък коварното заболяване може да протече и с бледи венци, което прави забелязването му още по-трудно.

А ако не се хване навреме, то може да доведе до сериозни последствия, засягащи не само зъбите ви, но и други органи на тялото.

Затова дори при най-малкото съмнение за пародонтоза е наложителна консултация със специалист, който да назначи подходящо значение.

Междувременно можете да включите определени храни в менюто си, който да ви помогнат по-лесно да се справите с пародонтозата. Вижте в нашата галерия кои са те:

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати