Не яжте тези храни на гладен стомах! Ще го съсипят

1 от 5 Снимки

1. Домати


На първо място, въобще не трябва да позволявате да изпитвате остро чувство на глад. Каквато и диета да сте започнали, ако в нея се предвиждат дълги периоди без храна, потърсете по-щадящи здравето ви варианти.

Никога не яжте домати на гладно. На празен стомах те повишават стомашната киселинност заради високото си съдържание на витамин С. Това води до завишено производство на стомашни сокове и следователно до проблеми с храносмилането.

При продължителна консумация на домати на гладно не е изключено и образуването на язва.
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Според повечето експерти закуската е най-важното ядене за деня. Точно и затова много от хората, решили да се хранят пълноценно, знаят, че не трябва да излизат от вкъщи гладни. С какво обаче да засищаме сутрешния глад? Повечето здравни съвети гласят да хапваме плодове, прясно изцедени сокове, кисело мляко наред с ядки и пълнозърнести храни.

Повечето от тези ястия обаче не са най-удачният избор за запълване на празния стомах. Поне това показват нови изследвания и водещи диетолози. Много от тези храни, които сме свикнали да ядем сутрин, въобще не са полезни за консумация на гладно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати