Наистина ли чипсът е вреден?

Чипс

Картофеният чипс без съмнение е една от най-вредните храни. Става дума за пакетирания чипс, който съдържа огромно количество мазнини и калории. Ако всеки ден хапвате един пакет чипс, то за една година все едно приемате по 5 литра олио. Представете си какво причинявате на целия си организъм!

Също така е важно да знаете, че в мазнината, в която се пържат картофите за чипс, много често има гранясало олио, което води до различни възпаления в човешкия организъм. Те, от своя страна, са причинители на рак, сърдечни болести, както и други заболявания.

Освен мазнини чипсът съдържа и канцерогенно вещество, наречено акриламид. Това вещество се формира, докато се пържат картофите при висока температура. Акриламидът причинява рак. Той може да увреди нашето ДНК. Ежедневното консумиране на чипс може да доведе и до гастрит. Ето защо не се препоръчва на хората с уязвим стомах.

Преди години чипсът не е съдържал толкова много химия, но днес положението е неконтролируемо. Пакетираният чипс е пълен с опасни компоненти, които създават зависимост на хората. Това е особено опасно за децата, чието меню не се следи от родителите.

Затлъстяването е може би най-незначителната вреда от чипса, но все пак е важно да се отбележи. Сам по себе си проблемът със затлъстяването, особено при децата, е сериозен и води след себе си различни заболявания.

Чипс

Консумирането на чипс ежедневно може да доведе до дисбаланс в органите при децата. Освен това вредните вещества и добавки влияят върху нервната система на малчуганите. Голямото количество сол, и то препържена, води до увреждане на зрението и до рак. Също така наситените мазнини в чипса водят до лоша концертрация и проблеми с паметта. Най-потърпевши, разбира се, пак са подрастващите.

При бременните жени консумирането на чипс се сравнява с тютюнопушене през цялата бременност. То може да доведе до увреждане на плода и дори до аборт. Така че всички трябва да си помислим много добре, преди да посегнем към стелажа с чипса в магазина следващия път!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати