gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-популярните турски закуски

Най-популярните турски закуски

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
85321010343
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
15.00 лв.
Виж ››

Турската кухня има богато разнообразие от сладкиши и закуски. Сладки и солени изкушения изобилстват и ни изкушават.

Най-известни са: баклава, мляко с ориз на фурна, грис халва, шамбалъ, ашуре, ислак кек, казан диби, шекерпаре, реване и кюнефе. Те са сладки вкусотийки, които са подходащи за закуска и за десерт след основно ястие.

Солени закуски от турската кухня са: пиде, катмери, тутманик, турски симити, бюрек, банички с различни солени пълнежи и много други. Турската кухня е богата на предложения от вкусни сладки и солени закуски.

Баклавата е тестено сиропирано изделие, което можете да хапвате на закуска. Мляко с ориз, грис халва и ашуре са сред умерено сладките закуски. Грис халвата се приготвя от грис, мляко, захар и орехи. Типична сладка закуска от турската кухня. Ашурето е изкушение с жито.

Шамбалъ е сиропиран тестен сладкиш. Ако Ви се хапва нещо шоколадово и много вкусно, тогава си изберете ислак кек. Казан диби е невероятно вкусен кремообразен сладкиш. Шекерпаре е сиропирано изкушение. Кюнефе е вкусна сладка закуска с кафаиф и сладък крем.

Солените закуски, на които можете да се насладите, са много. Пиде е една от тях. Това е вкусна тестена закуска под формата на лодка и се приготвя с различни солени плънки. Те може да бъдат с кайма, лук, домати, подправки, сирена, кашкавал, различни колбаси и яйце.

Катмери е вкусна закуска подобна на хлебче или палачинки. Може да бъде приготвена с различни плънки.

Тутманикът е пухкава тестена закуска със сирене, кашкавал или съчетание от тях. Турските симити са солени гевречета със сусам.

Бюрекът е вкусна баничка с различни солени пълнежи - кайма, сирене, кашкавал, картофи, спанак и месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати