За какво е полезен жасминът?

За какво е полезен жасминът?

За какво е полезен жасминът?

Жасминът се използва като подправка и като билка. Листата могат да се използват като подправка за салата, а цветовете на жасмина пречистват въздуха в закрити помещения. Ароматът на жасмина има лечебни свойства. Листата на жасминът съдържат етерични масла.

Китайците от много години консумират жасмин под формата на билков чай. Те знаят тайните на жасмина и полезните му действия. Жасминът може да се използва при проблеми с храносмилателната система, за подобряване на имунната система, за успокояване на нервната система и за сърцето.

Жасминът е богат на антиоксиданти и има антивирусни свойства. Чаят от жасмин помага при борбата с раковите клетки, намалява нивата на холестерола и понижава кръвното налягане. Масажът с етерично масло от жасмин помага при депресии, потиснатост.

В последните години жасминът освен под формата на чай, се използва и под формата на етерично масло. Жасминът присъства в състава на продукти за лична хигиена и също така се използва за ароматерапия. Ароматът на жасмина успокоява нервната система, дори само ако го помиришете. Доказано е, че масажът с масло от жасмин може да ви помогне да се справите с депресия.

Жасминът съдържа антиоксиданти и помага за борбата с раковите клетки. Ако масажирате корема си с етерично масло от жасмин, ще нормализирате кръвното си, ще подобрите дишането си и кръвта Ви ще се насити с кислород. Маслото от жасмин помага да преодолеете състояния на потиснатост и депресия и след масаж с етерично масло от жасмин се чувствате бодри и щастливи.

За какво е полезен жасминът?

Жасминът под формата на етерично масло се използва за мускулни болки и рани. Жасминът притежава и антивирусни свойства, което го прави особено полезен в есенно-зимният период под формата на чай.

Чаят от жасмин помага да понижите нивата на холестерола и нивата на триглицеридите.

Под формата на чай жасмин помага и при безсъние и главоболие. Също така можете да пиете чай от жасмин, за да забавите процесите на стареене.

Ако искате да отслабнете можете да опитате ефектът на чаят от жасмин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати