Ползи от консумацията на ананас
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползи от консумацията на ананас

Ползи от консумацията на ананас

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
85321010339
Ползи от консумацията на ананас
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
36.00 лв.
Виж ››

Ананасът е плод с интересна форма. Той съдържа много полезни вещества за организма ни. Ананасите са богати на витамин С, фибри, манган, бромелаин (ензим), витамини от групата В и тиамин.

Ананасът носи редица ползи за организма на човека. Основните са: силна имунна система, подобрява храносмилането, помага да имаме здрави кости, помага при борбата с рака, грижи се да имаме здраво сърце, помага и при настинки, алергии и възпаления на синусите, пази зрението ни, регулира кръвното ни и ни помага, ако страдаме от артрит.

Ананасът има действието на антиоксидант, заради голямото количество манган, който се съдържа в ананасите.

Ананасът е нискокалоричен плод, без съдържание на вредни мазнини, без холестерол.

Ананасът от консерва обаче съдържа голямо количество захар и съдържа малко витамини и минерали, заради обработката на плода.

Съдържанието на митамин С в ананаса покрива половината от необходимата дневна доза витамин С в организма. Витамин С предпазва клетките ни от увреждане, защото е антиоксидант. В тази връзка витамин С ни пази от проблеми със сърцето и болки в ставите.

В ананаса има 75 % от нужната ни доза манган на ден. Този минерал е важен за здравината на костите ни и съединителната тъкан. Когато манганът се комбинира с други минерали в организма ни, той предпазва жените от остеопороза.

Високите количества витамин С в ананасът помагат и за предпазване от макулна дегенерация. Това заболяване засяга зрението на възрастните хора.

Ползи от консумацията на ананас

Ананасът е плод, който съдържа голямо количество фибри. Той подпомага дейността на храносмилателната ни система.

Ензима бромелаин, който се съдържа в ананасите, също помага за по-бързото разграждане на храната. Този ензим помага и при различни възпаления. Бромелайнът е ензим, който може да спре развитието на тумори и помага при лечение на остеоартрит.

Ако имате възпаление на синусите или настинка, ананасът ще Ви помогне да се преборите с неприятните секрети. Ананасът помага и при алергии и по-точно намалява неприятната хрема, свързана с алергиите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати