14 етерични масла за отслабване

1 от 14 Снимки

1. Етерично масло от грейпфрут


Диетата с грейпфрут става популярна през 80-те години, но се е появила през 30-те години на миналия век. Каква е причината тя да е актуална и днес? Изследванията показват, че етеричните масла в грейпфрута са ефективни при потискането на апетита, детоксикирането, разтварянето на мазнините и поддържането на добре хидратирано тяло.

Пийте: Добавете 1-2 капки от етерично масло от грейпфрут с терапевтични качества в чаша вода и го изпийте веднага щом станете сутрин. Този навик ще Ви помогне да подобрите метаболизма и да изчистите токсините.

Вдишване: Ако имате силно желание да си хапнете нещо, ароматът на масло от грейпфрут може да направи чудеса, за да ви помогне да го преодолеете. Вдишайте директно от бутилката или добавете няколко капки към памучно тампонче и дишайте дълбоко.

Дифуза: Добавете няколко капки към вашия дифузьор особено когато усетите изкушението да нахлуете в кухнята.

Загубата на тегло може да бъде трудно начинание. Започвате мотивирани и изпълнени с добри намерения. Преди да го разберете, сте се провалили с диетата си.

Всичко е въпрос на постоянство, а не магия, така че ако търсите етерично масло „чудо”, чрез което мазнините ще се стопят, ще останете разочаровани. Въпреки това, има някои отлични етерични масла с лечебни свойства, които могат да Ви помогнат за ефективна загуба на тегло.

Как могат есенциалните масла да помогнат за отслабване?

Може би се чудите как ароматът на нещо може да Ви накара да отслабнете, но всичко се опира до древното изкуство на ароматерапията.

Рецепторите в човешкия нос могат да общуват с хипокампа и амигдалата, които са ключови области в мозъка, отговарящи за съхранение на емоции и спомени. Изследванията показват, че молекулите на есенциалните масла стимулират тези области, което на свой ред влияе на нашите физически, умствени и емоционални състояния. И понякога - поддържане на теглото.

Странични ефекти

Етеричните масла са много мощни и могат да предизвикат при някои хора алергична реакция. Винаги тествайте ново масло, като намажете малко тест на ръката или крака.

Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате етерични масла. Същото правило важи и ако приемате някакви лекарства.

В горната галерия може да видите и 14-те етерични масла за отслабване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати