gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Домашно приготвена храна за бебе

Домашно приготвена храна за бебе

Бебешка храна
Електронна везна тип кана
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
Виж ››

Домашно приготвена храна за бебето

Ако бебето вече е пораснало и е време да премине към готвена храна, майката се изправя пред куп въпроси за храненето на малкото човече. Има немалко възможности: да се купуват детски пюрета, дa се приеме по-лесният вариант и да се поръчва храна от млечната кухня, или майката да приготвя сама храната, за да е сигурна, че нейното бебе се храни с разнообразна и здравословна храна.

Изборът е лично решение, ние ще се постараем да бъдем полезни на тези, които са решили сами да приготвят домашна храна за бебчетата си.

Предимства и недостатъци на домашно приготвената храна за бебета

Приготвената в домашни условия бебешка храна има наистина много предимства пред тази, която купуваме отвън. С подбрани пресни продукти и с фантазията на майката, която най-добре познава предпочитанията и особеностите на своето дете, се гарантира, че храната му ще е балансирана и полезна. Хранейки се с домашна бебешка храна, мъникът свиква от най-ранна възраст с хранителния режим в семейството и преминаването му към храната за всички е съвсем плавен процес.

Ако готвите у дома, храната за бебето Ви ще е по-евтина от тази, която купувате отвън. За сумата, която ще дадете за 2 бурканчета бебешко пюре, ще приготвите 4 или 5 порции у дома. Домашната храна е по-качествена, защото знаете точно какви продукти и с какво качество сте вложили в нея.

Бебешки пюрета

Основен недостатък на домашната храна за бебета са, че нейното приготвяне отнема доста време. Всяка майка ще прецени дали разполага с толкова свободно време. Изисква се и силна лична мотивация. Можете да се заемете с това, ако вярвате, че е най-доброто за Вашето бебе.

Трябва да се държи сметка за промяната в количеството, което да се приготвя, с промяна на възрастта на детето и този въпрос майката трябва да решава сама. Съхраняването на храната също предполага отделяне на повече време и усилия. Домашната храна за бебе изисква да бъде стерилизирана и съхранявана по подходящ начин.

Ако изберете да приготвяте сами храната за детето си, не забравяйте, че най-вкусна и полезна за Вашето бебе е храната, приготвена с много любов и грижа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати