Вкусните тайни на домашната торта

Вкусните тайни на домашната торта

Тортите са чудесно изкушение, с което може да се поглезим, когато ни се похапва нещо сладко. А ако имате възможност да си направите домашна торта - още по-добре! Тогава ще сте сигурни, че ядете качествен продукт, приготвен в домашни условия. Но знаете ли каква е тайната на домашната торта?

Предлагаме ви няколко вкусни тайни на домашната торта и как да я приготвите.

Рецептата на баба

Сигурни сме, че във всяко домакинство съществува един дебел, стар и пооръфан тефтер, в който бабите и майките ни си записват рецепти. В миналото размяната на най-добрата рецепта между приятелки е било нещо, което няма как да разберем днес с всичките социални мрежи и комуникации. Днес е нужно просто да имаш интернет връзка и да провериш в Гугъл. Но дали това ще помогне?

Съветваме ви при направата на домашна торта да използвате изпитана рецепта - такава от пожълтелите страници на вашите близки. Най-сладкото е, че тези рецепти нямат имена, а са кръстени на някогото, обикновено на човека, от който е взета. Така може да си направите вкусна домашна торта на леля Мария и бъдете сигурни - ще е много вкусна.

Мерете пропорциите

За да приготвите домашна торта, ви трябва доста продукти - яйца, мляко, захар, брашно... Но не правете грешката да мерите "на око". Това може да си позволят нашите баби и майки, които са приготвяли дадена рецепта стотици пъти и вече я знаят наизуст. Ако правите нещо за първи път, задължително премервайте с точност продуктите, които трябва да сложите. Ако в рецептата пише, че трябва да добавите 220 г брашно, сложете точно толкова - нито повече, нито по-малко.

Вкусните тайни на домашната торта

Обърнете внимание на блатовете

В днешно време в магазините има всичко. Включително и готови блатове за торта. Но ако искате да си приготвите истинска домашна торта, то си направете сами блатовете. Това ще ви отнеме доста време - тъй като първо трябва да приготвите сместа, а след това да ги изпечете един по един във фурната, но повярвайте - заслужава си!

Охладете блатовете

Когато блатовете ви са готови, не бързайте, а ги охладете напълно, преди да се премине към сглобяване на тортата. В противен случай има опасност да останат глетави и да се начупят, или да се отразят зле на крема след това.

Не подценявайте крема

Кремът при направата на домашна торта е много важен. Реално той е основната в една торта. Кремът споява блатовете и ако не е направен добре, тортата няма да стане вкусна. Затова отделете нужното внимание при приготвянето му. Принципът тук е топло-студено. Охладете блатовете добре и ги полейте с още топлия крем, който сте направили. Така те ще го поемат и ще станат хубави.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати