Само негативи за диетата на Аткинс

Само негативи за диетата на Аткинс

Нашумялата покрай много холивудски знаменитости диета на Аткинс за кратко време се превърна в хит, но малко след това бе подложена на тотална критика. Специалисти от всички краища на света алармираха за множеството вреди, които идват със спазването на хранителния режим на Аткинс – оглупяване и какво ли още не се сочат като тотална вреда за почитателите на прословутия диетолог.

Вече е ясно, че диетата на Аткинс и други подобни нисковъглехидратни диети увеличават риска от възникването на редица заболявания. За това първи възроптаха от коалицията “Партньорство за пълноценното хранене”. Тази организация обединява в себе си 11 водещи обществени организации в САЩ, които се занимават със защита на правата на потребителите, с проблемите на здравословното хранене и като цяло на здравеопазването.

Една от основните цели на коалицията е да информира по-добре обществеността за опасността от небалансираното хранене. В конкретният случай, че намаляването на въглехидратите в ежедневното меню може да доведе до сериозни разстройства на работата на черния дроб и бъбреците.

Само негативи за диетата на Аткинс

Много страничните ефекти, които идват с режима на Аткинс и нисковъглехидратните диети, са в състояние да влошат здравето – сериозни стомашни разстройства, гадене, главоболие, отпадналост. На всичкото отгоре резултатите от подробни изследвания сочат, че ефектът от подобни хранителни режими е само временнен.

Веднага след тяхното прекратяване теглото бързо се възстановява. Макар и многобройните критики от страна на специализирани организации и експерти, диетата на Аткинс продължава да се радва на широка популярност сред хората. В САЩ производителите на захарни и хлебни изделия дори съзират опасност за бизнеса си.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати