Gotvach.bg»Статии»Диети»Не бъркайте глада с жаждата

Не бъркайте глада с жаждата

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Не бъркайте глада с жаждата

Хранете се правилно, забравете за митовете, които царят в света на здравословното хранене, и ще се радвате на добро здраве, усещане за лекота и изваяна фигура.

Смята се, че храната с мазнини е вредна, но това не е точно така. Макар някои вредни мазнини да са наистина опасни за тялото ни, не е правилно да се слагат всички мазнини под общ знаменател.

Омега 3-мастните киселини, които се съдържат в рибата и в рибеното масло, подобряват работата на сърцето и мозъка. Те подобряват състоянието на болни от артрит, намаляват вредния холестерол и подобряват концентрацията. Освен в рибата те се съдържат в ядките.

Много погрешно е мнението, че жълтъкът е вреден. Хранителното вещество холин, което се съдържа в жълтъка, е важен витамин и се съдържа в недостатъчно количество в организма на хората.

Не бъркайте глада с жаждата

Холинът се съдържа не само в жълтъка, но също така в кравето масло, фъстъците, соята и овеса. Холинът е важна част от клетъчните мебрани, много холин има в мозъчните клетки.

Много хора често бъркат жаждата с глада и започват да се тъпчат, когато всъщност им се пие. Много от хората смятат, че пиенето на вода е глупаво. Вместо да ядете, ако сте гладни, изпийте една чаша вода и изчакайте двадесет минути. Ако все още сте гладни, хапнете.

Смята се, че картофите съдържат много въглехидрати, но този зеленчук е много ценен заради полезните му вещества. Картофите намаляват високото кръвно и стимулират бъбреците да изхвърлят излишъците от натрий.

Канелата, която придава страхотен аромат и вкус на сладкиши и кремове, се е използвала в древен Египет за балсамиране. При редовна употреба на канела нивото на кръвна захар, холестеролът и триглицеридите спада.

Едно малко питие дневно подобрява обмяната на веществата, но временно. В момента, в който прекалите с алкохола, гладът ви ще се засили и килограмите започват да се трупат.

За да се храните здравословно, наблягайте на суровите плодове и зеленчуци, а не на консервираните, и поне веднъж седмично хапвайте японска храна – водораслите и пикантните съставки в нея спомагат за вталяването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest