gotvach.bg»Статии»Диети»Млечна диета

Млечна диета

Млечна диета

Можете да отслабнете с помощта на специална млечна диета. Вместо да се храните с обичайната храна, през първия ден от диетата изпивате по една чаена чаша топло или студено мляко.

Това се прави на всеки два часа, като започнете от осем часа сутринта и завършите в осем часа вечерта. На следващия ден изпийте по една чаша на всеки час и половина.

На третия ден чашата мляко се пие на всеки час. На петия се стига дотам, че се пие по една чаша мляко на всеки половин час, стига организмът ви да е в състояние да приеме толкова много мляко.

Млякото се пие без каквито и да е подсладители. Трябва да го пиете много бавно, най-добре през сламка. Добре е да използвате прясно мляко с възможно най-ниска масленост или обезмаслено.

Млечна диета

Ако по време на диетата получите запек, изяжте две шепи сини сливи или фурми. Освен мляко можете да пиете сокове от плодове. Тази диета не се препоръчва за хора, които са заети с тежък физически труд.

След петия ден диетата се прекратява и трябва да се върнете към обичайния си начин на хранене. Това обаче не се прави рязко, а постепенно. Първия ден след диетата не се хранете до петнадесет часа, след това изяжте зеленчуци – пресни или задушени.

Повторете същото и на втория ден, а на третия преминете към обичайната за вас храна, но по-добре е ако успеете още няколко дни да се храните здравословно, за да запазите постигнатите резултати.

На третия ден след диетата закусете със сок от два портокала, грозде и ябълка. На обяд изяжте салата от домати, настъргани моркови и сварено червено цвекло, с една пълнозърнеста филийка с масло. Десерт – фурми. Вечерята е сварено яйце, задушен спанак с моркови и целина и за десерт – печена ябълка.

На следващия ден закусете с две шепи стафиди и един портокал. Изпийте чаша мляко. На обяд изяжте прясна салата, малко кашкавал и пълнозърнеста филийка, а на вечеря хапнете салата, задушени зеленчуци и сушени плодове.

Последният ден преди окончателното ви завръщане към нормалното хранене закусете с прясна плодова салата и чаша мляко. На обяд изяжте салата от целина, една пълнозърнеста филийка с масло и хапнете банани и фурми. За вечеря хапнете орехи, салата от зеле, задушени тиквички и задушени плодове.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ttt
ttt
02.11.2012 16:00
:(
0
0