Грешките на отслабващия

Грешките на отслабващия

Всеки знае, че когато отслабва, трябва да внимава от това да не страда здравето му и в същото време да има достатъчен запас от енергия. Някои хора допускат типичните грешки на отслабващия.

Това, на първо място, е липсата на закуска или неправилната закуска. Сигурно ви е позната старинната поговорка – закуси като крал, обядвай като принц и вечеряй като бедняк.

Този древен съвет е в съответствие със съвременните принципи на здравословното хранене. Много хора смятат, че могат да пропуснат закуската, за да отслабнат.

Липсата на пълноценна закуска води до редица заболявания. Ако закусите с кроасанче и кафе със захар, това ще повиши нивото на захар в кръвта ви. Тялото изработва инсулин, който премахва излишната захар от кръвта, като я превръща в мазнина.

Грешките на отслабващия

Закусвайте с яйца, зеленчуци, плодове. Допустимо е пуешкото месо, защото е леко и нискокалорично. Избягвайте да закусвате с тортата от отминалия ви рожден ден или кекса на баба ви.

Много отслабващи смятат, че ако гладуват, ще се вталят бързо. Но всичко се случва не така, както си мислим – когато гладувате, организмът започва да топи не мазнините, а мускулите.

В организма ви настъпва паника и той започва да усвоява много по-голям храна, от което се забавя метаболизмът. Колкото по-малко ядете, докато гладувате, толкова повече затлъстявате.

Недоспиването също е една от най-често срещаните грешки на хората, които искат да отслабнат. Колкото по-малко спите, толкова по-бавен е метаболизмът ви и толкова по-често ви се иска да хапвате.

За да компенсира липсата на енергия, организмът ви направо плаче за чаша силно кафе и парче торта. Не се надявайте да компенсирате липсата на сън през седмицата, като не ставате от леглото през целия уикенд.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати