Безсолна диета

Безсолна диета

Безсолната диета е известна от десетки години и ефективността й е проверена от много хора. Тя позволява не само да се простите с излишните килограми, но да укрепите здравето си.

Тази диета не допуска консумацията на сол. Препоръчва се хора, които страдат от хронични заболявания, да се придържат към безсолната диета.

Готварската сол, която всъщност е натриев хлорид, не само овкусява храната, но е и жизнено необходима за здравето на човека.

Солта е компонент на лимфата, на кръвта, както и на всички клетки и междуклетъчното пространство. Благодарение на солта е възможен животът на много клетки.

Безсолна диета

Натриевите йони са необходими за нормалното функциониране на организма и за изхвърлянето на излишъците на калия, които са много вредни.

Добрият баланс на калий и натрий в организма поддържа необходимото количество течности, регулира водата в тъканите, поддържа кръвоносните съдове в стабилно състояние.

Солта е източник за образуване на киселината на стомашния сок. Безсолната диета се спазва не повече от петнадесет дни, тя цели да освободи организма от излишъците на сол и на течности.

Те се натрупват в организма, защото често злоупотребяваме със сол, без да се усетим. Солта съществува в много продукти, а много хора допълнително подсоляват всяко ястие.

От излишъците на сол в организма се получават многопроблеми – атеросклероза, хипертония, исхемична болест. Дисбалансът на водно-солевата обмяна води до отоци и излишно тегло.

Безсолната диета спомага за свалянето на десетина килограма. По време на безсолната диета храната се консумира на 4-5 приема. Пържената храна се изключва, всичко се приготвя на пара или се вари.

Безсолната диета изключва всичко мазно и пържено, пушено и пикантно, мариновано и консервирано. Забранени са месните и рибните бульони, дивечът, свинското месо и тестените десерти. Тази диета не е подходяща за лятото.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати