Класически грешки при отслабване

Класически грешки при отслабване

Когато се борите с излишните килограми, трябва да избягвате някои класически грешки, които пречат на отслабването. Първата класическа грешка е изключването на цяла хранителна група от менюто.

Това автоматично води до липса на хранителни вещества и предизвиква силно желание да се храните точно с тези продукти, които са наситени с тези вещества.

Класически грешки при отслабване

Не изключвайте напълно въглехидратите от менюто си, а преминете на бавно усвоими въглехидрати – такива са пълнозърнестите продукти.

Друга грешка при промяна на общата визия е изпълняването са гама кардио упражнения. Ако постоянно тичате по бягаща пътечка, но не правите силови упражнения, вие губите ценен помощник в осъществяване на важната си цел - отслабването.

Силовите упражнения укрепват ставите, спомагат за нарастване на мускулната маса, спомагат за бързата обмяна на веществата и по-бързото изгаряне на калориите.

Грешка е да се спортува на гладно. Ако спортувате на празен стомах, допускате голяма грешка. Когато спортувате на празен стомах, организмът започва да използва калории от мускулите, а не от мастната тъкан.

Важно е да осигурите енергия на тялото ви преди тренировката, тъй като това ще ви помогне да спестите загуба на мускулната маса и ще ви зареди със сили за тренировката.

Липсата на достатъчно сън се отразява зле, ако спортувате и пазите диета. За правилното отслабване, при което резултатът се задържа дълго, е важно да се наспивате достатъчно.

Ако спите малко, това влияе върху способността на организма ви да контролира апетита ви. Липсата на сън повишава изработването на хормон, който стимулира апетита, затова, ако малко спите, ще хапвате повече.

Пропускането на храненията нанася сериозна вреда на обмяната на веществата ви. Ако между храненията минава много дълго време, реакцията на организма ви ще е да забави обмяната на веществата, което ще удължи времето за отслабване.

Ако нямате достатъчно време, за да се храните през няколко часа, вземете си шепа сушени плодове от някой био магазин или сандвич с пълнозърнеста филийка.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ваня
ваня
08.09.2013 12:21
Занимавам се с изучаване на различните хранителни режими вече доста години и отдавна не бях чела или чувала по-добре съчетан съвет.Млади и още не-донаучени дами и господа,вслушвайте се в съвети,но си носете главите със себе си,било във фитнеса,било в магазина.Проблемите с килограмите започват от покупката на храна,която не ни дава онова,от което имаме нужда и завършват със съветите на вманиачени "спортисти" във фитнес залите.Мислете и го правете непрекъснато.Не забравяйте,че вашият организъм е една идеална машина,която ще работи перфектно в идеална среда.Яжте умерено,пийте умерено,спете достатъчно и не изтезавайте организма си нито с прекалено пушене и пиене,нито с липса на сън,нито с птекалена храна,колкото и да е полезна.Моето мото винаги е било "Прекаленият светец и богу не е драг".Успех на всички в преборването на лошите хранителни навици и всички останали лоши навици.Успех на всички в придобиването на един нов навик-МИСЛЕНЕТО!
2
0