Диета за понижаване на Триглицеридите в кръвта

Диета

Ако не сте чували за Триглицериди и сега за първи път разбирате, че и във вашето тяло ги има, не се притеснявайте. Повечето от нас са ги чували или чели за тях с наименованието лош холестерол.

Триглицериди са нещо нормално за всички хора, стига да са в нормални количества. Когато обаче при задължителния годишен преглед вашият личен лекар установи, че тяхното количество е нараснало спрямо изследванията ви от предходната година, то значи е крайно време да промените някои вредни навици в живота си, като на челно място застават неправилното хранене и липсата на движение.

Нещата, които задължително трябва се постараете да избягвате оттук нататък, са: алкохол, храни богати на холестерол, захар и захарни изделия, наситени мазнини (пълномаслени млека и сирена, масло, пържени храни).

Благоприятно на вашия организъм пък биха повлияли следните храни:

- Зърнени храни- ечемик, овесени ядки, булгур, пълнозърнест хляб - всички те са богати на фибри, които са ви необходими.

- Плодове - избягвайте тези с високо съдържание на фруктоза, но все пак се старайте да консумирате сезонни такива;

- Зеленчуци - включете по някой зеленчук или салата към 3 от храненията си през деня. Хубаво е да се храните между 4 и 6 пъти, като похапвате по малко, а не 3 пъти, но да не можете да станете от масата;

Боб

- Протеини - леща, грах, меса без мазнина;

- Млечните продукти - трябва да са обезмаслени, захарта да е от естествени източници, а мазнините - в максимално ограничено количество.

Ако успеете да се придържате към предложения план на разрешени и забранени храни и включите в ежедневието си малко спорт, па макар и ходене пеш или каране на колело до работа, вложеното старание бързо ще ви се отплати.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати