Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Камамбер с печен патладжанКамамбер с печен патладжан
07 Окт.
Камамберът с печен патладжан е готов....
Печен Камамбер с чесънПечен Камамбер с чесън
03 Февр.
Реже се капачето на Камамбера. Аз не го вадя от дървената му купичка. Правят се няколко малки дупки и се овкусява със сол, червен пипер и олио. Чесънът се обелва и всяка скалитка се разрязва на две....
Брускети с Камамбер и крушаБрускети с Камамбер и круша
16 Юни
1
Запечете във фурната за няколко минути само до лекото разтапяне на Камамбера....
Камамбер с мед и орехиКамамбер с мед и орехи
01 Август
Оставете го за 10-15 мин във фурната на 220 градуса. Извадете го и още докато е топло, поръсете печеното сирене с орехите и меда. Камамберът с мед и орехи е готов....
Мъфини с камамбер и колбасМъфини с камамбер и колбас
16 Май
Печем на 180 градуса в загрята фурна. Мъфините с камамбер и колбас са готови....
Топен камамбер с червени боровинкиТопен камамбер с червени боровинки
12 Март
Камамбера се реже вертикално на 10 парчета, като се запазват две. Останалите се намазват със сместа от чесън. Върху хляба се слага по две парчета от сиренето и се запичат, докато сиренето се разтопи....
Камамбер с мащерка в еър фрайърКамамбер с мащерка в еър фрайър
21 Август
Да Ви е сладко с този Камамбер с мащерка в еър фрайър!...
Солен пай с камамбер и беконСолен пай с камамбер и бекон
23 Януари
Да ви е сладко с този солен пай с камамбер и бекон!...
Бързи тапас с камамбер и смокиниБързи тапас с камамбер и смокини
04 Юни
1
Бързите тапас с камамбер и смокини са много вкусни!...
Сьомга с камамбер и крема сиренеСьомга с камамбер и крема сирене
30 Март
Разбийте крема сиренето с камамбера. Прибавете наситнения копър и предварително разтворения според указанията на опаковката желатин. Разбъркайте хубаво....
Тортички от камамбер с плодов сосТортички от камамбер с плодов сос
16 Януари
Сирената камамбер се разрязват на три части, така че да се оформят три малки блата. Портокалът, гроздето и ананасът се режат на ситно. Лимоновият и портокаловият сок се смесват със зехтина....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Проволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка. То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
Спелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Сиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс. Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Марципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда. Марципанът...
Кулинарна употреба на ечемикКулинарна употреба на ечемик
04 Окт.
Въпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....