Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Защо да хапваме гроздеГроздето е един от най-полезните и обичани плодове, особено поради тръпчивия му вкус, свежа текстура, сочност и атрактивен цвят. Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство...
08 Септ.
Защо да хапваме месо често?С годините се появяват все повече привърженици на вегетарианството и веганството. Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се...
26 Дек.
Защо е необходимо да хапваме броколиИ ако тези причини са ви малко, за да хапвате броколи по-често, то нашите вкусни рецепти определено ще ви подтикнат към малко вихрене в кухнята:
- броколи на фурна;
- панирани броколи;
- крем супа от броколи....
04 Окт.
Защо е добре да хапваме житоЗащо е полезно да хапваме жито
Въпреки че покрай макаронените изделия житото е поизгубило своята популярност, е много полезно да се хапва поне веднъж седмично....
06 Януари
Защо редовно да хапваме сусамов таханОсновната суровина за производството на сусамов тахан е сусамовото семе. То се добива от стигащ до 2 метра храст, с мъхести листа, излъчващи силен омайващ аромат.
В зависимост от сорта той дава малки семенца в различни...
12 Август
Защо да хапваме мандарини всеки денВидимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са от един и същ сорт. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а вкусът им е страхотен.
И ако някой още не е разбрал колко полезни...
12 Януари
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?От всички познати ни цитрусови плодове, мандарините са тези, които съдържат най-големи количества витамин С. Освен на него обаче, те са богати още на витамин D и витамин К, предпазващи децата от рахит и важни за...
30 Дек.
Защо по-често трябва да хапваме моркови?Изключително здравословни са и могат да се приготвят по различни начини – да се хапват самостоятелно, в салати, фрешове, под формата на морковена кремсупа или като съставка в много видове ястия....
04 Април
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Така че, ако си падате по лютото, не се колебайте и хапвайте редовно люти чушлета.
Можете дори да си приготвите сок от червени чушки, защото той ще се грижи за здравето на косата и ноктите ви....
04 Окт.
КашкавалАко разполагате с кашкавал, бихме ви препоръчали да си приготвите паниран кашкавал, домашни кашкавалки или защо не и кашкавал на фурна.
Вижте също как се прави домашен кашкавал....
01 Февр.
1
Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?След като знаете за всички тези ползи от ряпата, може да я хапвате по-често в различни ястия.
Опитайте салатка с ряпа или салата с моркови и ряпа....
27 Ноем.
Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?Драконовият плод, научно известен като питая, е екзотичен и вкусен плод, който се отглежда в тропични и субтропични райони по целия свят. Този плод с ярка розова или жълта кора и бяла или червена месеста част се счита за...
02 Окт.
Защо обичаме да хапваме сладки и мазни храниАмериканско проучване установи каква е причината честичко да налитаме на нездравословни храни, каквито са мазните и сладките продукти. Специалистите обясняват, че желанието да похапваме различни видове храни се командва...
12 Дек.
Ето защо да хапвате извара всеки денСлед като ги узнаете, ще искате да хапвате от нея всеки ден!
- изварата е от огромна полза при лечението на проблеми на черния дроб и жлъчката....
04 Юли
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
16 Май
Кашкавал в гювечеВ началото слагаме капачетата, а към края ги махаме, за да се запече кашкавалът.
Поднасяме специалитета топъл. По желание може да се гарнира с някаква салата....
03 Февр.
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Защо трябва да хапвате лъжица мед преди сънЕто ви още няколко причини и вие да започнете да се придържате към това правило и трябва да хапвате лъжица мед преди сън....
11 Януари
Защо трябва да си хапвате сом по-често?Много хора се наслаждават на аромата на сом, но той е много повече от вкусна храна. Включването на хранителната риба във вашата диета ви помага да задоволите нуждите си от протеини и да увеличите приема на витамини...
14 Юни
Защо да хапвате повече сушените плодове през зимата?Похапването на изсушени плодове е много полезно и вкусно. Те са с по-дълъг срок на годност от пресните и заемат по-малко място в чантата ви, за да може винаги да ги имате под ръка.
Разбира се някои от тях съдържат добавки...
14 Дек.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1