Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да обезсолим маслиниСолта е неизменен продукт за българите. На всяка трапеза непременно присъства солницата. Много от нас имат навика да посегнат към нея още преди да са опитали ястието. Както знаем обаче прекомерната употреба на сол води...
22 Септ.
Пресолен боб как се оправя?Ако готвим боб и без да искаме го пресолим, има няколко хитринки, за да спасим ястието. Не консумирайте пресолен боб или друго ястие, защото солта с големи количества е много вредна за вашето здраве....
22 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да обезсолим пастърма?Понякога обаче се случва да объркаме някъде, нещо по рецептата, в резултат на което да пресолим пастърмата....
25 Ноем.
Как да обезсолим маслини?Маслините са сред най-вкусните и полезни плодове, които носят неизброими ползи за здравето. Ежедневната консумация на маслини доставя на организма ни мононенаситени мастни киселини омега-6 и омега-9.
Няколко маслини...
15 Окт.
Как да консервираме бобКонсервирането на боб би ни спестило много време, а и по този начин ще имаме подръка почти готова манджа, когато бързаме. Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб.
Ако решите да консервирате...
25 Май
Как да засадим бобДа си отгледате сами боб в градината, има няколко предимства: лесна грижа, обогатяване на почвата с азот, студоустойчивост. Но за това трябва да знаете как да засадите боб, какви са моделите на отглеждане и някои други тънкости...
06 Дек.
БобФасулът е общо наименование на група бобови растения. Познат е под наименованието боб. Бобовите растения играят значителна роля в човешката история. Те са първата култура, която еволюира, когато ловците и номадските племена...
02 Септ.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да обезсолим свинско месо?След изваждането му от солената саламура резонно възниква въпросът как да обезсолим свинското месо. Това може да стане най-лесно с накисване във вода....
13 Окт.
Как да обезсолим кисело зеле?Когато не уцелим добре пропорцията на саламурата и пресолим киселото зеле, това далеч не е причина за тревога....
02 Окт.
Как да си обезсолим сиренето?Тогава се налага сиренето да се обезсоли.
Това може да стане най-лесно като се нареже на средни парчета и се постави в съд със прясна вода. След 24 часа в хладилник е готово за консумация....
01 Окт.
3 начина да сготвите бобСлед това изсипваме лука и киселецът при сварения боб, посоляваме и добавяме пресен джоджен. Яхнията трябва да покъкри още двадесетина минути.
Последното ни предложение е за боб с ориз....
11 Окт.
Как да готвим боб адзукиБобът адзуки, малко познат в България, е вид червен боб, силно разпространен в азиатските държави. По качества той по нищо не отстъпва на нашенския боб, но се приготвя много по-бързо. Много богат е на протеини и...
03 Април