Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да обезсолим маслиниКак да обезсолим маслини
22 Септ.
Солта е неизменен продукт за българите. На всяка трапеза непременно присъства солницата. Много от нас имат навика да посегнат към нея още преди да са опитали ястието. Както знаем обаче прекомерната употреба на сол води...
Пресолен боб как се оправя?Пресолен боб как се оправя?
22 Окт.
Ако готвим боб и без да искаме го пресолим, има няколко хитринки, за да спасим ястието. Не консумирайте пресолен боб или друго ястие, защото солта с големи количества е много вредна за вашето здраве....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да обезсолим пастърма?Как да обезсолим пастърма?
25 Ноем.
Понякога обаче се случва да объркаме някъде, нещо по рецептата, в резултат на което да пресолим пастърмата....
Как да обезсолим маслини?Как да обезсолим маслини?
15 Окт.
Маслините са сред най-вкусните и полезни плодове, които носят неизброими ползи за здравето. Ежедневната консумация на маслини доставя на организма ни мононенаситени мастни киселини омега-6 и омега-9. Няколко маслини...
Как да консервираме бобКак да консервираме боб
25 Май
Консервирането на боб би ни спестило много време, а и по този начин ще имаме подръка почти готова манджа, когато бързаме. Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб. Ако решите да консервирате...
Как да засадим бобКак да засадим боб
06 Дек.
Да си отгледате сами боб в градината, има няколко предимства: лесна грижа, обогатяване на почвата с азот, студоустойчивост. Но за това трябва да знаете как да засадите боб, какви са моделите на отглеждане и някои други тънкости...
БобБоб
02 Септ.
Фасулът е общо наименование на група бобови растения. Познат е под наименованието боб. Бобовите растения играят значителна роля в човешката история. Те са първата култура, която еволюира, когато ловците и номадските племена...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да обезсолим свинско месо?Как да обезсолим свинско месо?
13 Окт.
След изваждането му от солената саламура резонно възниква въпросът как да обезсолим свинското месо. Това може да стане най-лесно с накисване във вода....
Как да обезсолим кисело зеле?Как да обезсолим кисело зеле?
02 Окт.
Когато не уцелим добре пропорцията на саламурата и пресолим киселото зеле, това далеч не е причина за тревога....
Как да си обезсолим сиренето?Как да си обезсолим сиренето?
01 Окт.
Тогава се налага сиренето да се обезсоли. Това може да стане най-лесно като се нареже на средни парчета и се постави в съд със прясна вода. След 24 часа в хладилник е готово за консумация....
3 начина да сготвите боб3 начина да сготвите боб
11 Окт.
След това изсипваме лука и киселецът при сварения боб, посоляваме и добавяме пресен джоджен. Яхнията трябва да покъкри още двадесетина минути. Последното ни предложение е за боб с ориз....
Как да готвим боб адзукиКак да готвим боб адзуки
03 Април
Бобът адзуки, малко познат в България, е вид червен боб, силно разпространен в азиатските държави. По качества той по нищо не отстъпва на нашенския боб, но се приготвя много по-бързо. Много богат е на протеини и...