Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
С какво се съчетава царевицатаОтива много на вкуса на картофи, ориз или каквито и да било видове зеленчуци....
15 Януари
С какво се съчетават броколитеЧудесно съчетание са също и сирена с броколи – независимо какви сирена ще използвате, много си подхождат с този зеленчук....
31 Януари
С какво се съчетава рибата най-добреЗа да успеем да си я приготвим правилно, първо трябва да сме наясно каква е рибата. При някои видове е по-подходящо печенето на скара, на други им отива повече сос, а трети задължително се пържат....
22 Март
С какво най-добре се съчетава винотоОсновният принцип за съчетаване на вино и различни ястия се състои в това да се съчетава силата на виното с богатството на ястието, а ароматът му – с деликатния вкус на яденето....
22 Май
1
С какво се съчетава добре дънкова риза?Много актуални това лято ще са дънковите поли, съчетани с макси едноцветни поли или миди поли с принтове на цветя....
06 Юни
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Тиква на фурнаПече се в умерена фурна до омекване.
След това тиквата се обръща с кората надолу, поръсва се с орехите и захарта и се доопича до лека карамелизация на захарта....
22 Ноем.
10
Тиква на параТази тиква на пара може също да се направи на пюре или на тиквена крем супа....
27 Ноем.
Тиква на фурнаПече се в умерена фурна до омекване.
След това тиквата се обръща с кората надолу, поръсва се с орехите и захарта и се доопича до лека карамелизация на захарта....
22 Ноем.
10
С кои храни и рецепти се съчетава артишокътКакво е артишок и защо е полезен
Артишокът е високостъблено растение, достигащо до 1 метър височина. Той представлява неразцъфналата пъпка на бодливо растение. Тази пъпка се нарича още глава и се използва за храна....
27 Април
С какво да съчетаваме кожения клин?Какво обаче е добре да имате предвид, когато решите да се издокарате с него?
Първо е добре да знаете, че коженият клин се носи в по-хладните пролетни и есенни дни или пък зимно време....
02 Септ.
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2