Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата от темпеТемпе се нарязва на лентички и се запържва в загрятото олио. Цвеклото и ряпата се настъргват, а слънчогледовото семе се запича на сух тиган....
26 Ноем.
ТемпеТемпето може да се съхранява както в хладилник, така и във фризер. Купувайте темпе, което е с белезникав цвят....
15 Юни
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Вегетариански рецепти с темпеТемпето, нарязано на кубчета, се сотира в него, докато придобие златист цвят. Лукът и чушката се нарязват на кубчета и се прибавят. Готвят се, докато омекнат. Чесънът се счуква на ситно и се прибавя....
14 Юни
Темпе е вегетарианското месоТемпе способства свеждането до минимум на симптомите при менопауза, както и риска от коронарни болести на сърцето.
Освен това темпе е богато на фибри....
10 Окт.
Здравословни ползи от темпеТемпе се прибавя при приготвянето на различни супи, салати и дори сандвичи.
Темпето е прекрасна храна за вегетарианци, тъй като е сред основните заместители на месото....
15 Юни
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да готвим зелеЗелето се готви лесно и дори домакиня без много опит може да направи истински кулинарни шедьоври от една зелка.
Много е вкусна салатата от варено зеле....
20 Август
Как да готвим броколиНай-добре е броколите да се готвят на пара. Предварително се почистват и се разделят на съцветия. След това се готвят на пара за около 5 минути....
23 Юни
Как да готвим манатаркиМанатарките са едни от най-вкусните гъби. Според ценителите те са на второ място по вкус и аромат след ненадминатите трюфели. Манатарките изискват специално приготвяне, за да разкрият изцяло вкуса и аромата си.
Уханието...
19 Юни
Как да готвим мидиВсичко се готви още 3 минути и се добавя сиренето. Ястието се приготвя още 5 минути, като се бърка непрекъснато и се сервира, като може да се овкуси със сок от лайм....
08 Юни
Как да готвим соятаСоята е здравословен продукт и се използва най-вече от вегетарианци, като замества месото в ястията. Всъщност соята може да се използва в най-различни гозби – основни ястия или в салати.
Салатата със соя е много...
13 Септ.
Да готвим без пърженеПържената храна е доста вкусна, но и изключително нездравословна. Поради това, в последните години съветите за ограничаването на консумация на пържените храни ни дебнат от всякъде. Ако все пак сте решили да прибегнете...
11 Дек.
1
Как да готвим карфиолЗа да се запази красивият бял цвят на карфиола, той трябва да се вари без капак и във водата да се добави малко прясно мляко – 300 милилитра мляко на 2 литра вода. Вместо мляко може да се добави 1 чаена лъжичка лимонов...
28 Ноем.
2