Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо кожата променя цвета си?Защо кожата променя цвета си?
13 Юли
Кожата може да променя цвета си не само под влияние на слънчевите лъчи....
Феноменално! Сатурн променя цвета сиФеноменално! Сатурн променя цвета си
01 Ноем.
Хексагонът на северния полюс на Сатурн, който е с неизвестен произход и е толкова голям, че може да погълне цялата ни планета, променя цвета си постепенно и продължително, заявяват още учените от НАСА....
Плодов сладолед Хамелеон променя цвета сиПлодов сладолед Хамелеон променя цвета си
07 Август
Мануел Линарес създава сладолед, който може да променя цвета си, когато го облизвате. Сладоледът от нов вид е наречен от неговия изобретател Хамелеон....
Знаете ли защо празнуваме рождените си дни с торта?Знаете ли защо празнуваме рождените си дни с торта?
09 Април
Питали ли сте се някога откъде произлиза празнуването на рождения ден с торта и свещички? Този въпрос, както и много други, са доста спорни и все още не е потвърден точният произход на самата торта. Смята се че всичко...
Знаете ли защо ядем торта на рождените си дни?Знаете ли защо ядем торта на рождените си дни?
05 Ноем.
А знаете ли защо ядем торта на рождените си дни и откъде идва традицията да се поставят и палят свещи върху нея? От древността в различните цивилизации има сладки изкушения, които са подобни на тортата....
Защо цветът на очите се променяЗащо цветът на очите се променя
27 Дек.
6
По тази причина точно те определят цвета. Естествено е с годините и с увеличението или намаляването на меланина, очите ни да променят цвета си. Това обаче няма как да стане внезапно....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Овесени бисквити с три ароматаОвесени бисквити с три аромата
15 Март
С помощта на лъжица върху хартия за печене се оформят бисквити. Излизат две тави. Пекат се 30 – 35 мин. на 180 °C. Бисквитите са много трайни, ако се съхраняват на хладно и сухо място в книжни кесии....
Защо харесваме аромата на ванилия?Защо харесваме аромата на ванилия?
24 Окт.
Знаете ли, че дори обичаните от всички десерти като еклери, кексове, кремове, чийзкейкове, мъфини, браунис, реванета, курабийки и мн. др. също съдържат ванилия....
Лютеница на фурна Аромата на есентаЛютеница на фурна Аромата на есента
28 Август
Слагаме всичко заедно в дълбока тава и печем в загрята фурна на 200 градуса, докато съдържанието не се изпари почти на половината....
Знаете ли, че музиката променя вкуса на бонбоните и бирата?Знаете ли, че музиката променя вкуса на бонбоните и бирата?
04 Август
Знаем и коя съставка по какъв начин влияе на основния вкус и сме се научили да го променяме до неузнаваемост, комбинирайки различни съставки. Това е благодарение на изкуството на кулинарите....
Защо цветът на очите на бебето се променяЗащо цветът на очите на бебето се променя
29 Окт.
Обикновено цветът на очите се развива напълно до края на първата година от живота, но промените в цвета се забавят, след като бебето навърши шест месеца....
3 натурални начина да промените цвета на косата си3 натурални начина да промените цвета на косата си
08 Дек.
Чудили ли сте се дали можете да постигнете нов нюанс с помощта на продукти от кухнята?...
Сънувате ли тези числа, променете живота си!Сънувате ли тези числа, променете живота си!
05 Април
То и вие самите не знаете къде ще приключи денят ви. Обикновено се събуждате с едни планове, а вършите нещо различно....
Възможно ли е да променим кармата си?Възможно ли е да променим кармата си?
11 Юли
2
Въпреки това има магьосници, които могат да променят кармата. Но никой от тях просто не желае да го прави. Това е така, защото когато той промени вашата карма, автоматично се „натоварва” с нея....
Създадоха фъстък-афродизиак с аромат на печен бадемСъздадоха фъстък-афродизиак с аромат на печен бадем
28 Ноем.
Орфей се отличава с кремаво-бели люспи и специфичен аромат на печен бадем. Научният колектив, автор на откритието, с гордост разкриват, че освен специфичния аромат, техният фъстък е и мощен афродизиак....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
НАСА засне как Черно море промени цвета си! Вижте причинатаНАСА засне как Черно море промени цвета си! Вижте причината
13 Юни
И макар промяната в цвета на Черно море да е доста любопитен феномен, много от местните рибари, казват, че той не е толкова необичаен....
Знаете ли как правилно да си приготвите чай?Знаете ли как правилно да си приготвите чай?
07 Януари
Чаят е една от най-полезните и обичани зимни напитки, но знаем ли наистина как да го приготвяме?...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене. Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям две супени лъжици доматено пюре, размито с вода, разбърквам и към продуктите връщам месото....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Оставяме ги да довтасат и когато са готови, ги печем в леко загрята фурна на 200 градуса. В малка купичка смесваме копъра, останалото краве масло, пресованите предварително скилидки чесън и 2 щипки сол....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително намаслена и посипана с брашно тава, и печем. През това време в купа правим сиропа....