Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка Моята БългарияПитка Моята България
03 Март
1
Направете си шаблон от хартия с контурите на картата на България, положете шаблона върху разточения лист и изрежете по контурите....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Знаете ли, че динените кори са лекарство?Знаете ли, че динените кори са лекарство?
23 Юли
Мнозина смятат, че ценността на динята е единствено в червената и сочна част, която е толкова обичана както от децата, така и от възрастните. Независимо от факта, че основният компонент на динята е водата, плодовете под...
Тортата на ЛевскиТортата на Левски
29 Окт.
Тортата на Левски е готова....
Тортата на МироТортата на Миро
13 Януари
Затопляме млякото, за да може да се разтопи медът. Разбиваме сметаната, маскарпонето и пудрата захар. Разтопяваме си шоколада. Слагаме блат, бял, сиропираме с млякото. Слагаме 3-4 с.л. шоколад и от крема. После кафяв...
Тортата на ИсиТортата на Иси
02 Януари
Яйцата и захарта се разбиват, добавя се безалкохолното при непрекъснато бъркане. Спира се миксера и се добавят брашното смесено с амонячната съда. Леко се разбърква с дървена шпатула, за да не стане на бучки. Сместа се...
Черешката на тортатаЧерешката на тортата
01 Март
Тортата се оставя да престои в хладилник минимум 5-6 часа, за да стегне. Най-добра за поднасяне е на следващия ден....
Торта Гараш - българската Сахер от РусеТорта Гараш - българската Сахер от Русе
06 Дек.
Тя е българска торта, измислена от австроунгарския кулинар Коста Гараш, чието име всъщност и носи. Той пристигнал в България и започнал работа в прочутия русенски хотел Ислях хане....
Как се прави торта Гараш?Как се прави торта Гараш?
23 Февр.
Но пък ние ви предлагаме една страхотна торта Гараш с може би най-вкусния шоколадов крем. Тортата Гараш се прави много лесно и бързо. Единствено ореховите блатове отнемат малко повече време, докато се изпекат....
Тортата на Тереза МариноваТортата на Тереза Маринова
12 Януари
1
Отгоре тортата се поръсва с настърган шоколад....
Тортата на италианските бабиТортата на италианските баби
01 Юли
Тортата на италианските баби може да се сервира за десерт след вечеря също така и за специални поводи....
Хапки Добре дошли в БългарияХапки Добре дошли в България
08 Юни
Хапките Добре дошли в България са готови....
А знаете ли, че маслото е… полезно за здраветоА знаете ли, че маслото е… полезно за здравето
11 Април
1
Незаменимо на вкус в сладки и солени ястия, маслото дълго време беше обвинявано, че е опасно за здравето. Но днес е напълно реабилитирано. Различни специалисти са категорични, че в разумни дози то дори притежава ценни...
Пиле каша по селски (североизточна България)Пиле каша по селски (североизточна България)
04 Ноем.
Нарязваме и измиваме пилето на порции, слагаме да се вари в 2 литра вода, след завиране отпенваме и посоляваме. Добавяме ситно нарязаните лук и моркови, варим до пълното сваряване на месото и зеленчука. В отделна...
Празнична погача за Съединението на БългарияПразнична погача за Съединението на България
06 Септ.
2
В купичка сложете около 100 мл от топлото прясно мляко, маята, захарта и 2 лъжици брашно. Изчакайте да се активира, през това време разбийте яйчената смес, като отделите единия жълтък за намазване. Пресейте брашното,...
Кучкова: България е създадена през 661 годинаКучкова: България е създадена през 661 година
07 Ноем.
Тя заяви, че родината ѝ е създадена през 661 година. Кучкова обаче успя да се поправи, отговаряйки правилно на въпроси от други области....
Знаете ли, че музиката променя вкуса на бонбоните и бирата?Знаете ли, че музиката променя вкуса на бонбоните и бирата?
04 Август
Свикнали сме да променяме вкуса на храните с помощта на различни подправки или хранителни добавки. Знаем и коя съставка по какъв начин влияе на основния вкус и сме се научили да го променяме до неузнаваемост, комбинирайки...
Салата БългаркаСалата Българка
03 Февр.
Обелваме пипера и го нарязваме на лентички (не много тънки ). Измиваме доматите и ги нарязваме също на лентички (както е показано на снимката). С краставицата процедираме по същия начин. Ако желаете, можете да я обелите...
Знаете ли защо празнуваме рождените си дни с торта?Знаете ли защо празнуваме рождените си дни с торта?
09 Април
Питали ли сте се някога откъде произлиза празнуването на рождения ден с торта и свещички? Този въпрос, както и много други, са доста спорни и все още не е потвърден точният произход на самата торта....
Знаете ли защо ядем торта на рождените си дни?Знаете ли защо ядем торта на рождените си дни?
05 Ноем.
Първото нещо, за което се сещат децата при споменаването на рожден ден, е торта със свещи. А знаете ли защо ядем торта на рождените си дни и откъде идва традицията да се поставят и палят свещи върху нея?...
Тортата с джинджифил на Мери БериТортата с джинджифил на Мери Бери
15 Януари
Остава да сглобим тортата и сме готови! Източник: Британската кулинарка Мери Бери, предложена ни от Medi Winlo - Кулинарна мрежа...
Крем ГарашКрем Гараш
11 Март
Кремът Гараш е готов....
Пастички ГарашПастички Гараш
09 Април
Вие решавате на колко етажа да бъдат вашите пастички Гараш. Да ви е сладко! Източник: Cahide Mert - Кулинарна мрежа...
Гараш ТортаГараш Торта
10 Януари
2
Тортата се слага в хладилник, за да стегне. Нужно ѝ е поне един ден, за по-добър вкус....
Торта ГарашТорта Гараш
12 Юли
27
Тортата може да се направи и без кроканта....