Тънкости при приготвяне на суши
Тънкости при приготвяне на суши
17 Април
1
Японската кухня е неповторима и привлекателна за всички, които обичат изискания необикновен вкус. Вкусно и апетитно суши можете да приготвите и в ...
Тънкости при приготвяне на спанак
Тънкости при приготвяне на спанак
23 Април
4
каротинът, полезният витамин С се запазват и усвояват по-добре. Варенето трябва да става в плътно затворен съд. Максималното време за варене е 10 до 15 ...
Тънкости при приготвяне на пържоли
Тънкости при приготвяне на пържоли
11 Септ.
23
Приготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на ...
Как се приготвя кисело зеле в бидон
Как се приготвя кисело зеле в бидон
22 Дек.
15
зелето горчив вкус. Ако вече сте закъснели със слагането на зелето в бидон, можете да правите кисело зеле в малки количества ...
Хитринки при приготвянето на месо
Хитринки при приготвянето на месо
Всяка домакиня трябва да знае, че приготвянето на месо е по-лесно, ако се знаят някои тънкости. Така например мазното свинско се използва за ...
Тънкости при приготвянето на пърленки
Тънкости при приготвянето на пърленки
за всякакви пърленки. Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но ...
Тънкости при приготвянето на месо
Тънкости при приготвянето на месо
18 Февр.
бульона се приготвя сос, като се използва запържено брашно или сметана. Пърженето на месото става бързо, в отворен съд, на среден огън. Месото се ...
Тънкости при приготвянето на кефал
Тънкости при приготвянето на кефал
измивате коремчето на рибата и тя е готова за термична обработка. Най-удачният вариант за приготвяне на кефал, е да го изпечете във фурната. ...
Тънкости при приготвянето на скара
Тънкости при приготвянето на скара
Малко са хората, които могат да устоят на ароматно месо, приготвено на скара. Ако все пак още не сте се занимавали с печенето на месо на скара е ...
Хитринки за приготвяне на месо и картофи
Хитринки за приготвяне на месо и картофи
08 Март
1
Когато приготвяме дадено ястие, трябва да сме наясно, че колкото и душа да вложим в него, то има нужда от още една важна съставка – кулинарните ...
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
, по този начин неутрализираме миризмата на мас; – При приготвяне на сладкиши, ако мармаладът е по-рядък може да му добавим 2–3 чаени лъжички ...
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура. 1) От огромна важност е газираната вода да е ...
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
бъдат заменени с такива по избор. За разлика от таратора, който се приготвя само с краставици, окрошката се приготвя с микс от свежи ...
Тънкости при приготвянето на топли сосове
Тънкости при приготвянето на топли сосове
14 Март
запържване на брашно в затоплена ( а не пържена) мазнина. Има три основни начина на приготвяне. В единия брашното се прибавя в мазнината като се ...
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъска
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
гъската тя се нарязва на порции. Основна гарнитура за печена гъска са запържените картофи. Допълнително може да се сервират зелена салата, ...

Следвай ни