Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Приготвяне на сладка с дюлиПриготвяне на сладка с дюли
11 Окт.
1
Няколко минути преди да отдръпнете вече почти готовото желе от котлона, добавете ½ ч.ч. лимонена киселина. Готовото сладко наливате в подходящ стъклен съд. Желето е подходящо за палачинки, пържени филии, бухти....
Вкусни сладка и мармалади с гроздеВкусни сладка и мармалади с грозде
25 Септ.
Това се проверява, когато капка от горещото сладко се капне в чиния и не се разтече. Това сладко се налива горещо в буркани....
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаКулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желета
14 Април
Желетата биват плодови и млечни. Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина....
Парфета-желета с малинов сиропПарфета-желета с малинов сироп
01 Юли
1
Сервираме парфета-желетата с малинов сироп на другия ден с по едно кокосово бонбонче отгоре....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Сладката маса не трябва да се преварява дълго, защото почернява, добива лош вкус и захарта се карамелизира. Добре свареният мармалад се овкусява с подходящите аромати 10-15 минути, преди да бъде свален от огъня....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Сладката се запазват най-добре в буркани с вместимост до 500 г, като се държат на хладно и проветриво място....
Разликата между конфитюр, мармалад и сладкоРазликата между конфитюр, мармалад и сладко
23 Юли
2
За него се използват най-хубавите плодове, останалите се използват за приготвянето на мармалад и конфитюр....
Портокалово сладко по 2000 долара бурканаПортокалово сладко по 2000 долара буркана
11 Окт.
В момента буркан сладко може да се закупи от интернет, директно на страницата на компанията....
Сладка баница с пълнеж от тиква и желе от дюлиСладка баница с пълнеж от тиква и желе от дюли
21 Април
Сложете я в дълбока купа и прибавете към нея захарта и желето от дюли. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Вземете две кори, поръсете ги с олио, добавете част от тиквената смес и навийте на руло....
Сладка пита на РозиСладка пита на Рози
24 Дек.
БЕЗ ВТОРО ВТАСВАНЕ, печем в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Сладката пита на Рози е готова....
Сладка баница на хармоникаСладка баница на хармоника
23 Март
Студената баница заливаме със сладък сироп, който сме сварили....
Сладка баница на розичкиСладка баница на розички
08 Януари
Захващаме се с чудната сладка баница, като първо пресяваме брашното. Правим кладенче, в което чукваме яйцата. Топлим прясното мляко и в него разтваряме маята....
Желе, мармалад, конфитюр - по какво се различават?Желе, мармалад, конфитюр - по какво се различават?
19 Окт.
Желето може да се използва също за намазване или като част от сладкиши, но не и като база на торта. За приготвянето на мармалада, подобно на конфитюра, се използват целите плодове....
Кое брашно е подходящо за приготвяне на пица?Кое брашно е подходящо за приготвяне на пица?
17 Февр.
- Можете да използвате и пълнозърнести брашна за приготвяне на пица....
Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?
14 Юли
2
Готовият черешов мармалад се сваля от котлона и се насипва също в подсушени буркани. По претенциозните домакини, които искат фин черешов мармалад, могат да използват друг метод за приготвянето му....
Правила за стерилизиране на бурканиПравила за стерилизиране на буркани
16 Ноем.
1
Есенният сезон е най-подходящ за консервиране и общо взето е пик в слагането на плодове и зеленчуци в буркани и мазета....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Отцедете я с помощта на решетъчна лъжица и я напълнете в подходящи буркани, ката може да не притискате силно. Сложете по 1 ч.л. сол. Залейте с минералната вода до ръбчето на буркана....
Сладка ванилова баница на розичкиСладка ванилова баница на розички
22 Януари
Може да поднесете сладката ванилова баница на розички с малини или други сезонни плодове....
Сладка млечна баница на розичкиСладка млечна баница на розички
27 Септ.
Сладката млечна баница на розички поръсете с пудра захар и череши или друг плод....
Пълнена сладка тиква на фурнаПълнена сладка тиква на фурна
11 Окт.
2
Завих добре с фолио, налях в тавата 2-3 пръста вода (при необходимост се долива още вода) и пекох на 200°C до готовност. Махам фолиото и оставям още за 10 минути да постои във фурната пълнена сладка тиква на фурна....
Любимата сладка баница на бабаЛюбимата сладка баница на баба
01 Юли
Да ви е вкусно с любимата сладка баница на баба!...
Емулгиране и образуване на желетаЕмулгиране и образуване на желета
12 Април
В продажба на пазара се предлагат различни видове желиращи агенти, които могат спокойно се използват за приготвяне на желета в домашни условия....
Желе от ябълкиЖеле от ябълки
13 Януари
Варете го на силен огън в съд с широко дъно заедно със захарта. Бъркайте непрекъснато и обирайте образувалата се пяна. Готовото и още горещо желе разсипете в сухи и затоплени буркани....