Зелен ФасулСъществуват два основни сорта зелен фасул - увивни и неувивни растения.
Състав на зелен фасул
Зеленият фасул е много добър източник на витамин А и витамин С....
Всичко за диетата с морковиАко имате трудности с хрносмилането, по-добре не се заемайте с тази диета.
- Монодиетата с моркови е доста трудна за изпълнение....
Тесто за всичкоНаправете си закваската, като в купа налеете топлото прясно мляко, добавете захарта и 2-3 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани да се надигне.
Загасете содата в оцета и я поставете в киселото мляко, разбъркайте...
Сос за всичкоВсички съставки се разбъркват добре до получаване на хомогенна смес.
Накрая се овкусява със сол и скълцан копър.
Сосът се сервира охладен и е подходящ за месо, картофи, паста и мн. други....
Всичко за медената диетаПлюсове на медената диета:
- В рациона на тази диета са недопустими всякакви други сладки продукти. Но от меда вие ще получавате достатъчно въглехидрати....
Фасул - история и видовеФасулът е едногодишно увивно растение с плодове във формата на чушки, наричани още шушулки или бобове с бъбрековидна форма....
Салата Всичко в чиниятаВсички зеленчуци измиваме добре. Краставицата и доматът се нарязват на едро, а зелената салата се накъсва. Смесваме ги в купа. Добавяме каперсите....
Мусака всичко в 1Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
Торта Всичко в едноПуснете фурната да се загрее до 180 градуса и пригответе 2 кръгли форми с диаметър около 18-20 сатнитметра.
В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете...
Как се готви зелен фасул?Зеленият фасул е семпъл, но много вкусен зеленчук, който може да намери място във всяка хранителна диета. Препоръчва се консумацията на зелен фасул, защото той съдържа много полезни вещества....
Как се съхранява зелен фасул?Зеленият фасул е типично летен продукт и тогава се консумира в прясно състояние. Освен че е много вкусен, пресният зелен боб е и най-полезен, защото в него са запазени всички хранителни съставки на растението....
При гастрит – хапвайте повече фасулЗапарка от чушките на фасула има и противомикробно действие, твърди Александър Странджев, автор на книгата „Плодовете и зеленчуците през всички сезони”....
Подходящи подправки за зелен фасулЗадължително към манджата от зелен фасул се добавя и червен пипер – няма яхния, на която тази подправка да не отива.
Друга подходяща миризма за зеления фасул е копър – придава много особен и апетитен аромат....
Да си изсушим зелен фасулШушулките обработен зелен фасул се подреждат в тънък пласт, като отгоре също се покриват с хартия.
Има и друг вариант за изсушаването на зеления фасул....