Зелен ФасулЗелен Фасул
04 Март
1
Rosi Trifonova
Съществуват два основни сорта зелен фасул - увивни и неувивни растения. Състав на зелен фасул Зеленият фасул е много добър източник на витамин А и витамин С....
Всичко за диетата с морковиВсичко за диетата с морковиАко имате трудности с хрносмилането, по-добре не се заемайте с тази диета. - Монодиетата с моркови е доста трудна за изпълнение....
Тесто за всичкоТесто за всичкоНаправете си закваската, като в купа налеете топлото прясно мляко, добавете захарта и 2-3 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани да се надигне. Загасете содата в оцета и я поставете в киселото мляко, разбъркайте...
Сос за всичкоСос за всичко
10 Септ.
6
Efrosia
Всички съставки се разбъркват добре до получаване на хомогенна смес. Накрая се овкусява със сол и скълцан копър. Сосът се сервира охладен и е подходящ за месо, картофи, паста и мн. други....
Всичко за високовъглехидратната диетаВсичко за високовъглехидратната диетаСамото име на диетата подсказва, че основните храни, които се консумират, са богати на въглехидрати....
Всичко за медената диетаВсичко за медената диетаПлюсове на медената диета: - В рациона на тази диета са недопустими всякакви други сладки продукти. Но от меда вие ще получавате достатъчно въглехидрати....
Фасул - история и видовеФасул - история и видовеФасулът е едногодишно увивно растение с плодове във формата на чушки, наричани още шушулки или бобове с бъбрековидна форма....
Салата Всичко в чиниятаСалата Всичко в чиниятаВсички зеленчуци измиваме добре. Краставицата и доматът се нарязват на едро, а зелената салата се накъсва. Смесваме ги в купа. Добавяме каперсите....
Мусака всичко в 1Мусака всичко в 1
04 Юни
Nikol
Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
Торта Всичко в едноТорта Всичко в едно
27 Август
Elena Todorova
Пуснете фурната да се загрее до 180 градуса и пригответе 2 кръгли форми с диаметър около 18-20 сатнитметра. В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете...
Как се готви зелен фасул?Как се готви зелен фасул?Зеленият фасул е семпъл, но много вкусен зеленчук, който може да намери място във всяка хранителна диета. Препоръчва се консумацията на зелен фасул, защото той съдържа много полезни вещества....
Как се съхранява зелен фасул?Как се съхранява зелен фасул?Зеленият фасул е типично летен продукт и тогава се консумира в прясно състояние. Освен че е много вкусен, пресният зелен боб е и най-полезен, защото в него са запазени всички хранителни съставки на растението....
При гастрит – хапвайте повече фасулПри гастрит – хапвайте повече фасул
23 Ноем.
Admin
Запарка от чушките на фасула има и противомикробно действие, твърди Александър Странджев, автор на книгата „Плодовете и зеленчуците през всички сезони”....
Подходящи подправки за зелен фасулПодходящи подправки за зелен фасулЗадължително към манджата от зелен фасул се добавя и червен пипер – няма яхния, на която тази подправка да не отива. Друга подходяща миризма за зеления фасул е копър – придава много особен и апетитен аромат....
Да си изсушим зелен фасулДа си изсушим зелен фасулШушулките обработен зелен фасул се подреждат в тънък пласт, като отгоре също се покриват с хартия. Има и друг вариант за изсушаването на зеления фасул....