Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Меко и пухкаво тесто за пицаЗа приготвянето на меко и пухкаво тесто за пица в малка купа смесете топлата вода с захарта и маята. Разбъркайте и оставете настрана за 5-10 минути, докато маята започне да се пени....
Как се прави захарно тестоЗа да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости....
Как се прави маслено тесто?Важно е също да се подчертае, че маслото не бива да е напълно разтопено, целта е да останат бучки в самото тесто, да се усеща. Правите кладенче в брашното, което вече е смесено с мазнината и наливате яйцето....
Как се прави тесто за бисквитиЗа да се избегне този вкус и аромат, добавете няколко капки лимонов сок или оцет към содата.
Понякога тестото е толкова меко, а и се разпада, така че не може да се оформят от него дори елементарни топчици....
Как се прави тесто за пициЗамесете тестото, оформете от него топка и го оставете да почива четиридесет минути.
Вкусна пица ще се получи с многолистно тесто, приготвено от самите вас....
Тесто с маяОт тестото с мая може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Какво е фатхед тесто и как се прави?Фатхед тестото се прави от бадемово брашно и сирене моцарела. Така се ражда тесто, което не съдържа глутен, богато е на полезни за здравето животински мазнините и същевременно се грижи за добрата ви фигура....
Малки прави баничкиПрегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Маслено тесто с яйцаБрашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто....
Маслено тесто с виноПресейте брашното, добавете леко мекото масло, нарязано на кубчета и разтрийте на трохи.
Прибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно....
Тесто с прясна маяКакто разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото....
Меко и вкусно чесново хлебчеВ активираната мая се добавя яйцето, краве маслото, сминдуха и накрая брашното.
Меси се, докато тестото стане меко, гладко и нелепнещо....
Пухкави прави домашни баничкиПечем правите банички на 200 градуса около 25 минути.
Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
Прави банички с каймакПрепоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
Тесто за юфкаБрашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат яйцата, спанакът и сметаната.
Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто....
Тесто за декорацияЗамесва се тесто от дадените продукти. Става доста твърдо, което трябва да не ви притеснява.
А ако е меко, добавете още брашно. Разточва се на кора, от която се изрязват кръгчета....
Тесто за ХалаНа този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....