Полезни съвети при приготвянето на рибаВитамин А благоприятства за укрепването на лигавиците на дихателните органи, срещу простудни заболявания и на храносмилателните органи, срещу възпалителни процеси и др....
Домашно сирене от краве млякоЗа сиренето използвам домашно краве мляко.
Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест капки мая за сирене. Аз винаги слагам към нужните капки още шест....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Домашно сирене с кисело мляко и оцетПрез това време си подготвяме тава и поставяме изцеденото домашно сирене и отгоре поставяме чиния.
Върху чинията поставяме тежест, за да натиска сиренето....
Домашно сиренеСлед това поставете сиренето в цедилка и го затиснете с тежести, за да се оформи. Оставете така поне за 6 часа. Нарежете го на отделни парчета след това и ги накиснете в саламура, за да се осоли....
Домашно краве сирене с маяНа другия ден разрязваш домашното краве сирене на по-големи парчета и го слагаш в тава, в която си приготвил саламура....
Класическо домашно сиренеТенджерата с така приготвеното мляко се захлупва с капак и се завива хубаво. Престоява 2 часа. След втория час се отвива и се нарязва с нож на квадратчета (1, 5-2 см)....
Домашно сирене МоцарелаОцедете сиренето, върнете го в тенджерата, включете котлона на ниска степен, така че сиренето да е хладко, месете още няколко минути....
Вита баница с белтъци и домашно сирене и млякоНатрошаваме сиренето на едри парчета. Всичките белтъци, предварително отделени, ги слагаме в купа и с миксер ги разбиваме на пяна.
Към белтъците слагаме ½ ч.ч. кисело мляко и натрошеното сирене....
Домашно крема сирене с див лукСервирайте домашното сирене, намазано на тост или крекери.
По желание може да прибавите настъргано твърдо сварено яйце към домашното крема сирене с див лук....
Домашно прясно сирене с доматен сосПърво започваме с приготвянето на сиренето:
Наливаме прясното мляко в дълбока тенджера и го кипваме. Варим го 5 минути, като постоянно разбъркваме, за да не загори....
Домашно крема сирене от заквасена сметанаПромушвам дървена лъжица през възела и слагам в дълбок съд да се цеди в хладилник за най-малко 12 часа.
Готовото крема сирене може да се овкуси с пресни подправки....
Пъстра салата с домашно сиренеДомашното сирене се нарязва на тънки филии. Зеленчуците се разбъркват и подреждат в отделни чинии. Яйцата се разпределят в чиниите.
Парчетата козе сирене се подреждат на ветрило в единия край на чинията....
Шарена салата с домашно сиренеПоръсваме салатата с варени царевични зърна и почистена от семената и нарязана на малки парченца пиперка. Домашно краве сирене нарязваме на малки кубчета и слагаме в средата на салатата при доматите....
Домашно крема сирене с копър и чесънЗаедно с изварата и водата се пасира на крем.
Към получената смес може да се добавят по желание различни подправки и добавки.
В случай, че домашното сирене се използва за сладкиш, не се добавя сол....
Съвети при приготвянето на мусакаВ следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака:
1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки.
2....