Печено пиле 500 години османско съжителствоПравя си паста от всички подправки и олиото, намазвам пилето обилно от вътре и вън.
Бирата я отварям, махам етикетите, половината бира изсипвам в тавичката, където ще се пече пилето. Него го набучвам на шишето бира и...
Македонска баница от 24 листаОт тях оформете общо 24 бр. топчета. Овалвайте ги в длани с големина на пинг-понг. Поръсете топчетата с брашно, за да не изпръхнат. Разделете ги на две групи по 12 броя....
Туршия по рецептата на бабаКамбите се нарязват на парчета и се слагат в солен разтвор /вода 7 л и едра сол 500 г/ да престоя 24 часа.
След това отцедете от водата и прибавете морковите, нарязани на кръгчета, а цветното зеле - на цветчета....
Кисели краставички с морска солСлед 12-24 часа киселите краставички с морска сол са готови, приберете ги в хладилника.
Вижте още защо горчат краставиците, както и как да изберем краставици на пазара....
Маринован чесън в бурканиСлед 24 часа приберете маринования чесън в хладилника.
Виж също как се маринова чесън, защо да ядем повече чесън и как да изпечем чесън....
Бишкотена торта с шоколад и бананИзползвах форма с падащо дъно с диаметър 24 см.
Подредих половинки бишкоти прави покрай стените на формата.
Приготвих си първия крем- 500 г заквасена сметана със 50 г пудра захар и две лъжици черен течен шоколад....
Чушки с мед в бурканиНа мен горе долу ми излизат 8-9 буканчета от 500 г.
Изваряват се 10-15 минути.
Чушките с мед са готови....
Тиква с хрян и маринатаЗаливам с гореща марината продуктите, затварям и оставям да престои 24 часа. После съхранявам на хладно.
Става пъстра, леко лютива туршия, която е един различен вкус към зимнините....
Лесна торта с домашен кремВ тава с ринг 24 на 24 см редим блат, сиропира се с четка и намазваме с крем.
Поръсва се с малко настърган шоколад и така наредете трите блата, като завършите лесната торта с крем....
Захаросани вишниНаправете захарен сироп от захарта и 500 мл вода. Пуснете вътре почистените вишни и варете 2-3 минути....
Конфитюр от круши и орехиРедувайте до изчерпване на продуктите, завийте и приберете за 24 часа в хладилник.
Смесете оцета с 500 мл вода и заливаме захаросаните круши....
Конфитюр от дюлиОставят се така 24 часа на хладно място.
Вижте също как се приготвя домашно желе от дюли....
Да си мариноваме шпротиНеобходими продукти: 1 кг сурови шпроти, 500 мл олио, 500 мл оцет, сол, дафинов лист и 2 глави лук.
Начин на приготвяне: Измийте и почистете добре шпротите. Поставете ги в подходяща тенджерка и осолете обилно....