Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Е239 - какво трябва да знаем?Когато срещнете хранителна добавка с този индекс, то трябва да знаете, че тя най-вероятно се ъотнася към консервантите....
14 Юни
Е270 - какво трябва да знаем?Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
10 Юни
Женшен - какво трябва да знаем?Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
20 Юли
5 факта за яйчниците, които трябва да знаетеВ следващите редове вижте пет неща, които не знаете за тези важни органи.
Произвеждат много хормони
Те отделят естроген и прогестерон, които са отговорни за развитието на женското тяло през пубертета....
18 Май
Пет факта за Крим, които трябва да знаетеФакт №3 – Икономически ползи
Украйна е известна като „житницата“ на Русия и регионът има тази слава от векове насам....
13 Март
28
Горчица по шведскиПо желание горчицата може да се овкуси с малко олио и прясно мляко за по-мек вкус.
Ако вкусът й продължава да е остър, може да я разредите с каша от разбъркано в гореща вода брашно....
11 Август
Факти за сушито, които всеки трябва да знаеЗа да обогатим познанията ви за екзотичното блюдо, сега ще споделим с вас няколко интересни факта за него.
Нека започнем с това, че думата суши се свързва с начина на приготвяне на ориза....
10 Февр.
14 факта за менструацията, които може би не знаетеМоже да се информирате по всякакъв начин, затова ви предлагаме още един - интересни факти за менструацията, за които вероятно не сте и подозирали. Нещо любопитно за собственото ви тяло - вижте ги:
1....
11 Септ.
Просеко - какво трябва да знаем?Какво трябва да знаем за Просекото?
1. Просеко е вид бяло пенливо вино. Гроздето за направата му се отглежда на около 30 000 хектара площ, съсредоточени в Северна Италия.
2....
09 Януари
Сурими - какво трябва да знаем?Експертът изброява някои важни факти за произхода, състава и калориите на продукта, които ясно показават, защо трябва да присъства на нашата трапеза....
30 Дек.
Теобромин - какво трябва да знаем?Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
15 Февр.
Хамон - какво трябва да знаемАко човек иска да опита наистина качествен продукт, той трябва да носи печати на традиционните 4 области за производство на хамон....
07 Юли
Лутеин - какво трябва да знаемИнтересни факти за лутеина
Липсата на лутеин се наблюдава по-често при хората със светли очи....
22 Юни
Фиде - какво трябва да знаемТрябва да се изтъкне фактът, че се приготвя от ечемик и в Гърция и Италия го използват много в различни рецепти - супи с фиде, месни ястия, гарнитури....
09 Май
Липиди – какво трябва да знаемИмето фосфолипид произлиза от факта, че фосфоацилглицеролите са липиди, съдържащи фосфатна група....
19 Дек.
Скир - какво трябва да знаемЖените трябва да приемат поне 1000 милиграма калций всеки ден. За щастие източниците на калций са много....
04 Февр.
Пулмикорт - какво трябва да знаем?За да бъде ефективен, този медикамент трябва да се използва редовно. Той не действа веднага и не трябва да се използва за облекчаване на внезапни пристъпи на астма....
04 Март
Диклофенак - какво трябва да знаем?Трябва да се посъветвате с лекаря си, ако приемате лекарства, които съдържат аспирин, ибупрофен, кетопрофен или напроксен....
24 Февр.
Бронхоспазъм - какво трябва да знаем?Астмата също може да бъде основен и рисков фактор за развитие на бронхоспазъм. Въпреки това, само защото имате астма не означава, че ще развиете бронхоспазми....
24 Февр.
Дерматоза – какво трябва да знаем?Трябва да обсъдите с вашия лекар какво е довело до поява на състоянието, от което страдате. Може да се наложи взимането на кръвна проба и биопсия....
09 Февр.
Инсулин - какво трябва да знаемНе знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
21 Март
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
21 Март
Херниопластика - какво трябва да знаемИзползва се все по-често днес поради факта, че е много безопасна и доста по-комфортна за пациента. Обикновено се прави с помощта на спинална анестезия, като в определени случаи може да се приложи и местна....
11 Юни