Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям две супени лъжици доматено пюре, размито с вода, разбърквам и към продуктите връщам месото....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как правилно да изхвърляте употребеното олио?Как правилно да изхвърляте употребеното олио?
10 Окт.
1
Тях може да изхвърлите в коша за боклук; 2....
Как да спасим манджата, ако е мазна?Как да спасим манджата, ако е мазна?
23 Ноем.
Но това не е причина да се вайкате или да изхвърлите вкусното ястие в кофата, защото има няколко трика, с които може да се справите с излишната мазнина....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Изхвърляме тонове храна, вместо да я даримИзхвърляме тонове храна, вместо да я дарим
05 Юли
1
На производителите им излиза по-евтино да платят таксите за унищожение на хранителните продукти, вместо да ги дарят, и повечето от тях правят именно това....
Как да се научим да изхвърляме по-малко храна?Как да се научим да изхвърляме по-малко храна?
01 Юни
Какво научихме Цялото това преживяване по умното използване на хранителни продукти ще ви се види доста по-лесно, отколкото очаквате, плюс това ще се почувствате толкова добре, знаейки, че намалявате изхвърлянето на хранителни...
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да спасим мухлясалият хляб?Как да спасим мухлясалият хляб?
11 Януари
2
Самунът няма да бъде спасен и от обгаряне във фурната, защото изгаря само повърхностният слой на мухъла....
Спрете да изхвърляте листата от репички! Сгответе гиСпрете да изхвърляте листата от репички! Сгответе ги
26 Април
Спрете да изхвърляте листата от репички, а ги сгответе и добавете към менюто си повече и разнообразни продукти и начини за тяхното приготвяне....
Седем неща от кухнята за изхвърлянеСедем неща от кухнята за изхвърляне
20 Април
6
Две седмици след купуването на гъбата тя вече е готова за изхвърляне....
Как да се спасим от махмурлукаКак да се спасим от махмурлука
19 Окт.
По време на цялата вечер също похапвайте по нещо малко от време на време – фъстъци, малки кашкавалчета и месеца буквално ще ви спасят от злобно скоростно напиване и грозния главобол на сутринта (или на обяд)....