Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим мидиВсичко се готви още 3 минути и се добавя сиренето. Ястието се приготвя още 5 минути, като се бърка непрекъснато и се сервира, като може да се овкуси със сок от лайм....
08 Юни
Как да готвим замразени миди?Ако ще готвите целите миди без да махате черупките, не е нужно предварително размразяване преди топлинната обработка....
15 Януари
Бърза работилница: Домашни кнедлиНека да готвим заедно!
Рецепта за кнедли
Продукти: мляно месо: говеждо - 600 г, червен лук - 1 бр., чесън - 2 скилидки, сол - на вкус, смлян черен пипер - на вкус, вода - 30 мл, пипер - 0. 5 бр....
10 Юли
Да приготвим миди бързо и лесноМидите са идеален вариант, ако искате да приготвите нещо бързо и лесно за вечеря. Подходящи са дори и при посрещането на гости, стига да сте сигурни, че те обичат морски деликатеси....
30 Септ.
Бърза работилница: Приготвяне на сушени доматиВижте нашата подробнано бърза работилница и пригответе вкусни сушени домати!...
05 Август
Бърза работилница: Как да приготвим говежди и свински езикСвинският език се вари 1. 5-3. 5 часа, а говеждият език се готви 2-4 часа, всичко зависи от големината на продукта. Не позволявайте силно кипене, за да не влошите вкуса на месото, достатъчно е водата да заври леко....
09 Септ.
Бърза работилница: Как да направим перфектно тесто в домашни условияМожете да бъдете перфектния готвач, но задачата да изпечете питки, пици, пайове от домашно приготвено тесто с мая все още остава неразрешима: тестото или е доста твърдо, или понякога е твърде лепкаво, или не иска...
05 Септ.
Бърза паеля със скариди, миди и копърИзмийте и изчистете скаридите. Запържете ги за 2-3 минути и добавете подправките.
Когато са готови, добавете нарязаните на ситно чушки и лук, както и мидите.
Когато са поомекнали, добавете ориза и след малко налейте...
27 Януари
МидиКулинарна употреба на миди
Преди да започнете да готвите мидите, ги изплакнете и ги накиснете за 20 минути в студена вода – по този начин те ще изхвърлят пясък, сол и всякакви частици от себе си, докато дишат....
27 Февр.
Как да ядем мидиАко самите вие готвите миди с черупки, достатъчно е да ги пуснете в топла вода и черупките ще се отворят сами от топлината. Не подлагайте мидите на дълга термична обработка, защото губят вкуса си....
10 Септ.
1
Как да сготвим мидиМидите се готвят бързо, докато се отворят и усетите чудесния им аромат. Ястията от миди не могат да се съхраняват в хладилник и да се притоплят, най-добре е да се изядат веднага....
26 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да съхраняваме миди и калмариЗамразените миди и калмари трябва да стигнат възможно най-бързо от магазина до вашия фризер. А когато решите да ги използвате, първо ги размразете, измийте ги и веднага ги сгответе. Не ги замразявайте повторно....
08 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаПрегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
12 Май
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари