Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим мидиКак да готвим миди
08 Юни
Всичко се готви още 3 минути и се добавя сиренето. Ястието се приготвя още 5 минути, като се бърка непрекъснато и се сервира, като може да се овкуси със сок от лайм....
Как да готвим замразени миди?Как да готвим замразени миди?
15 Януари
Ако ще готвите целите миди без да махате черупките, не е нужно предварително размразяване преди топлинната обработка....
Бърза работилница: Домашни кнедлиБърза работилница: Домашни кнедли
10 Юли
Нека да готвим заедно! Рецепта за кнедли Продукти: мляно месо: говеждо - 600 г, червен лук - 1 бр., чесън - 2 скилидки, сол - на вкус, смлян черен пипер - на вкус, вода - 30 мл, пипер - 0. 5 бр....
Да приготвим миди бързо и лесноДа приготвим миди бързо и лесно
30 Септ.
Мидите са идеален вариант, ако искате да приготвите нещо бързо и лесно за вечеря. Подходящи са дори и при посрещането на гости, стига да сте сигурни, че те обичат морски деликатеси....
Бърза работилница: Приготвяне на сушени доматиБърза работилница: Приготвяне на сушени домати
05 Август
Вижте нашата подробнано бърза работилница и пригответе вкусни сушени домати!...
Бърза работилница: Как да приготвим говежди и свински езикБърза работилница: Как да приготвим говежди и свински език
09 Септ.
Свинският език се вари 1. 5-3. 5 часа, а говеждият език се готви 2-4 часа, всичко зависи от големината на продукта. Не позволявайте силно кипене, за да не влошите вкуса на месото, достатъчно е водата да заври леко....
Бърза работилница: Как да направим перфектно тесто в домашни условияБърза работилница: Как да направим перфектно тесто в домашни условия
05 Септ.
Можете да бъдете перфектния готвач, но задачата да изпечете питки, пици, пайове от домашно приготвено тесто с мая все още остава неразрешима: тестото или е доста твърдо, или понякога е твърде лепкаво, или не иска...
Бърза паеля със скариди, миди и копърБърза паеля със скариди, миди и копър
27 Януари
Измийте и изчистете скаридите. Запържете ги за 2-3 минути и добавете подправките. Когато са готови, добавете нарязаните на ситно чушки и лук, както и мидите. Когато са поомекнали, добавете ориза и след малко налейте...
МидиМиди
27 Февр.
Кулинарна употреба на миди Преди да започнете да готвите мидите, ги изплакнете и ги накиснете за 20 минути в студена вода – по този начин те ще изхвърлят пясък, сол и всякакви частици от себе си, докато дишат....
Как да ядем мидиКак да ядем миди
10 Септ.
1
Ако самите вие готвите миди с черупки, достатъчно е да ги пуснете в топла вода и черупките ще се отворят сами от топлината. Не подлагайте мидите на дълга термична обработка, защото губят вкуса си....
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
Мидите се готвят бързо, докато се отворят и усетите чудесния им аромат. Ястията от миди не могат да се съхраняват в хладилник и да се притоплят, най-добре е да се изядат веднага....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да съхраняваме миди и калмариКак да съхраняваме миди и калмари
08 Окт.
Замразените миди и калмари трябва да стигнат възможно най-бързо от магазина до вашия фризер. А когато решите да ги използвате, първо ги размразете, измийте ги и веднага ги сгответе. Не ги замразявайте повторно....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....