Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да размразяваме месотоКак да размразяваме месото
23 Февр.
За да запазите вкусовите качества на месото най-добре, спазвайте правилото да замразявате месото най-бързо и съответно да го размразявате най-бавно....
Бързо размразяване на продуктитеБързо размразяване на продуктите
19 Април
1
Рибата е с много нежно месо и бързото й размразяване може да се отрази на вкуса и структурата му. За да размразите бързо риба, извадете я от фризера и я сложете в найлонов плик, а него в друг плик....
Най-бързото сладко рулоНай-бързото сладко руло
14 Юли
Опитайте и вие най-бързото сладко руло....
Как да размразяваме месоКак да размразяваме месо
05 Ноем.
Не се препоръчва бързото размразяване в микровълнова фурна, тъй като при този начин на размразяване се губят ценни хранителни вещества....
Как да замразяваме и размразяваме пилешко месоКак да замразяваме и размразяваме пилешко месо
27 Август
Тънкости при замразяване и размразяване на пилешко месо Основната грешка при замразяване на месо у дома е размерът на парчето....
Размразяване в микровълнова - как става?Размразяване в микровълнова - как става?
15 Май
В следващите редове вижте повече: Ако и вие искате да приготвите вечерята си по-бързо и да не чакате да се размразят продуктите от фризера, тогава тези лесни съвети ще ви помогнат да размразявате по-лесно и бързо всичко...
Замразяване и размразяване на тестоЗамразяване и размразяване на тесто
27 Септ.
1
Когато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
Грах с ванилов вкусГрах с ванилов вкус
09 Дек.
Нарежете лука на малки кубчета. Загрейте маслото в средна тенджера. Добавете лука и леко го разбъркайте. Добавете част от граха. Другата ¼ част грах намачкайте с вилица и след това добавете към останалия. Добавете...
Паея по наш вкусПаея по наш вкус
03 Ноем.
3
В мазнината добавям месото от половин пиле, нарязано на дребни парчета, но без бялото месо, и нарязания по същия начин половин заек. Запържвам хубаво до златисто-кафеникав цвят на месото....
Хляб със средиземноморски вкусХляб със средиземноморски вкус
21 Август
Смесваме маята със захарта и половината от водата и оставяме да шупне. Пресяваме брашното. Оформяме в него кладенче, в което слагаме солта, зехтина, шупналата мая, останалата вода, нарязаните на ситно маслини и сушени...
Агнешко със средиземноморски вкусАгнешко със средиземноморски вкус
20 Февр.
Нарязваме месото на порции, осоляваме, опиперяваме и запържваме леко в тигана от всички страни, след това прехвърляме месото в тава. Добавяме розмарин, заливаме леко с вода и слагаме във фурната при 230 градуса....
Пиле с уникален вкусПиле с уникален вкус
25 Януари
46
Сложете в тава пилешките парчета месо, отстрани добавете гъбите и отгоре сложете получената майонезена смес. С ръце я втрийте хубаво в месото, така че да са овкусени всички парчета....
Руло с лимонов вкусРуло с лимонов вкус
08 Ноем.
1
Приготвяме блата, като разбиваме жълтъците от четири яйца и едно цяло яйце с половината захар до побеляване. Четирите белтъка разбиваме с другата половина от захарта на сняг и прибавяме към тестото. Сипваме внимателно...
Питка с невероятен вкусПитка с невероятен вкус
30 Дек.
Маята се разтваря в малко топла вода. Киселото и прясното мляко се затоплят леко. Изсипват се в подходящ съд, добавя се захар, сол, 1 бр. разбито яйце, разтворената мая и 1/2 ч. ч. олио. Меси се продължително време, докато...
Ребра с опушен вкусРебра с опушен вкус
29 Дек.
Нарежете свинските ребра на парчета по ваш вкус. Поръсете с черен пипер, залейте с меда и соевия сос. Втрийте добре подправките и оставете в хладилник за час-два. Извадете свинските ребра, намажете ги с опушения сос за...
Пица за всеки вкусПица за всеки вкус
04 Юли
Продуктите за тестото смесваме в голяма купа, като водата се слага последна, защото в зависимост от брашното понякога се налага да се сипе малко по-малко от даденото количество. След бъркане трябва да се получи меко тесто...
Какао с бананов вкусКакао с бананов вкус
31 Януари
Загряваме млякото, без да го възвираме. Добавяме какаото и разбъркваме. Поднасяме напитката, докато е още топла....
Сарми с лимонов вкусСарми с лимонов вкус
24 Юли
Лозовите листа се задушават, за да омекнат. Доматите се белят, лукът се нарязва на едро. Към тях се добавят нарязана чушка, магданоз и се прекарват през блендер. Изсипва се в купа. След това се добавят останалите продукти...
Кекс с портокалов вкусКекс с портокалов вкус
02 Дек.
17
Яйцата се разбъркват със захарта, прибавя се маслото, брашното с бакпулверът, сокът от портокалите, кората от портокала и ванилията. Разбива се добре, изсипва се в кексова форма, предварително намазнена и се пече 40 минути...
Кекс с портокалов вкусКекс с портокалов вкус
02 Дек.
17
Яйцата се разбъркват със захарта, прибавя се маслото, брашното с бакпулверът, сокът от портокалите, кората от портокала и ванилията. Разбива се добре, изсипва се в кексова форма, предварително намазнена и се пече 40 минути...
Нов вкус: МазноНов вкус: Мазно
23 Юли
Сладкото, лютото, соленото – всеки човек може да разпознае тези вкусове. Учените наскоро обявиха и мазното за официален вкус, а това би могло да се окаже тайната към справянето със затлъстяването, защото ще започнат да...
Петият вкус: УмамиПетият вкус: Умами
30 Окт.
4
Разпространява се бързо, а в наши дни е една от най-широко разпространените подправки. Среща се в консервираните супи, крекерите, месата, салатеният дресинг, почти всички замразени ястия и още много други....
Как да размразяваме различните продуктиКак да размразяваме различните продукти
08 Дек.
1
В микровълнова фурна за размразяването на един килограм месо ще са ви необходими между 25 и 30 минути....
Лятото крие риск да лишава от красотата виЛятото крие риск да лишава от красотата ви
30 Юни
През лятото заради високите температури е възможно жената да се раздели с част от красотата си. От грижата за кожата, до продуктите за красота и грима - всичко трябва да е съобразено с високите температури. Ако си падате...
Патешки бутчета с портокалов вкусПатешки бутчета с портокалов вкус
15 Януари
Подредете бутчетата в тавичка и с тях сложете и от патешката мас, в която са били консервирани по метода конфи. При положение, че сте ги закупили вакуумирани, няма да имат мас, в такъв случай поръсете със зехтин....