Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да размразяваме месотоЗа да запазите вкусовите качества на месото най-добре, спазвайте правилото да замразявате месото най-бързо и съответно да го размразявате най-бавно....
23 Февр.
Бързо размразяване на продуктитеРибата е с много нежно месо и бързото й размразяване може да се отрази на вкуса и структурата му. За да размразите бързо риба, извадете я от фризера и я сложете в найлонов плик, а него в друг плик....
19 Април
1
Как да размразяваме месоНе се препоръчва бързото размразяване в микровълнова фурна, тъй като при този начин на размразяване се губят ценни хранителни вещества....
05 Ноем.
Как да замразяваме и размразяваме пилешко месоТънкости при замразяване и размразяване на пилешко месо
Основната грешка при замразяване на месо у дома е размерът на парчето....
27 Август
Размразяване в микровълнова - как става?В следващите редове вижте повече:
Ако и вие искате да приготвите вечерята си по-бързо и да не чакате да се размразят продуктите от фризера, тогава тези лесни съвети ще ви помогнат да размразявате по-лесно и бързо всичко...
15 Май
Замразяване и размразяване на тестоКогато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
27 Септ.
1
Грах с ванилов вкусНарежете лука на малки кубчета.
Загрейте маслото в средна тенджера. Добавете лука и леко го разбъркайте.
Добавете част от граха.
Другата ¼ част грах намачкайте с вилица и след това добавете към останалия.
Добавете...
09 Дек.
Паея по наш вкусВ мазнината добавям месото от половин пиле, нарязано на дребни парчета, но без бялото месо, и нарязания по същия начин половин заек. Запържвам хубаво до златисто-кафеникав цвят на месото....
03 Ноем.
3
Хляб със средиземноморски вкусСмесваме маята със захарта и половината от водата и оставяме да шупне. Пресяваме брашното.
Оформяме в него кладенче, в което слагаме солта, зехтина, шупналата мая, останалата вода, нарязаните на ситно маслини и сушени...
21 Август
Агнешко със средиземноморски вкусНарязваме месото на порции, осоляваме, опиперяваме и запържваме леко в тигана от всички страни, след това прехвърляме месото в тава.
Добавяме розмарин, заливаме леко с вода и слагаме във фурната при 230 градуса....
20 Февр.
Пиле с уникален вкусСложете в тава пилешките парчета месо, отстрани добавете гъбите и отгоре сложете получената майонезена смес.
С ръце я втрийте хубаво в месото, така че да са овкусени всички парчета....
25 Януари
46
Руло с лимонов вкусПриготвяме блата, като разбиваме жълтъците от четири яйца и едно цяло яйце с половината захар до побеляване.
Четирите белтъка разбиваме с другата половина от захарта на сняг и прибавяме към тестото. Сипваме внимателно...
08 Ноем.
1
Питка с невероятен вкусМаята се разтваря в малко топла вода. Киселото и прясното мляко се затоплят леко.
Изсипват се в подходящ съд, добавя се захар, сол, 1 бр. разбито яйце, разтворената мая и 1/2 ч. ч. олио. Меси се продължително време, докато...
30 Дек.
Ребра с опушен вкусНарежете свинските ребра на парчета по ваш вкус. Поръсете с черен пипер, залейте с меда и соевия сос.
Втрийте добре подправките и оставете в хладилник за час-два. Извадете свинските ребра, намажете ги с опушения сос за...
29 Дек.
Пица за всеки вкусПродуктите за тестото смесваме в голяма купа, като водата се слага последна, защото в зависимост от брашното понякога се налага да се сипе малко по-малко от даденото количество.
След бъркане трябва да се получи меко тесто...
04 Юли
Какао с бананов вкусЗагряваме млякото, без да го възвираме. Добавяме какаото и разбъркваме.
Поднасяме напитката, докато е още топла....
31 Януари
Сарми с лимонов вкусЛозовите листа се задушават, за да омекнат.
Доматите се белят, лукът се нарязва на едро. Към тях се добавят нарязана чушка, магданоз и се прекарват през блендер. Изсипва се в купа.
След това се добавят останалите продукти...
24 Юли
Кекс с портокалов вкусЯйцата се разбъркват със захарта, прибавя се маслото, брашното с бакпулверът, сокът от портокалите, кората от портокала и ванилията.
Разбива се добре, изсипва се в кексова форма, предварително намазнена и се пече 40 минути...
02 Дек.
17
Кекс с портокалов вкусЯйцата се разбъркват със захарта, прибавя се маслото, брашното с бакпулверът, сокът от портокалите, кората от портокала и ванилията.
Разбива се добре, изсипва се в кексова форма, предварително намазнена и се пече 40 минути...
02 Дек.
17
Нов вкус: МазноСладкото, лютото, соленото – всеки човек може да разпознае тези вкусове. Учените наскоро обявиха и мазното за официален вкус, а това би могло да се окаже тайната към справянето със затлъстяването, защото ще започнат да...
23 Юли
Петият вкус: УмамиРазпространява се бързо, а в наши дни е една от най-широко разпространените подправки. Среща се в консервираните супи, крекерите, месата, салатеният дресинг, почти всички замразени ястия и още много други....
30 Окт.
4
Как да размразяваме различните продуктиВ микровълнова фурна за размразяването на един килограм месо ще са ви необходими между 25 и 30 минути....
08 Дек.
1
Лятото крие риск да лишава от красотата виПрез лятото заради високите температури е възможно жената да се раздели с част от красотата си. От грижата за кожата, до продуктите за красота и грима - всичко трябва да е съобразено с високите температури.
Ако си падате...
30 Юни
Патешки бутчета с портокалов вкусПодредете бутчетата в тавичка и с тях сложете и от патешката мас, в която са били консервирани по метода конфи.
При положение, че сте ги закупили вакуумирани, няма да имат мас, в такъв случай поръсете със зехтин....
15 Януари