Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Кои са твърдите сирена?Кои са твърдите сирена?
04 Септ.
Поради това, когато избираме сирене в магазина, е добре да сме запознати с разликите и видове твърди сирена. Към пресованите сирена могат да се отнесат Едамер, Гауда, Реблоиюн, Пекорино, Чедър и Кантал....
Начини да различите лъжатаНачини да различите лъжата
11 Ноем.
3
Психолози от САЩ твърдят, че има десет лесни начина да различите лъжата. Ако искате със сигурност да знаете дали човекът срещу вас ви лъже, търсете несъгласуваност в поведението му....
Как да размразяваме различните продуктиКак да размразяваме различните продукти
08 Дек.
1
Съществува изключително много и подробна информация как се замразяват продукти от фризер или камера. И все пак домакините никога не са напълно наясно с един от последните етапи на съхраняването на храна – нейното размразяване...
Как да съхраняваме различните плодовеКак да съхраняваме различните плодове
22 Януари
Вижте как: Дренки. Те са често използван плод за приготвяне на сладка, пестил, компоти, безалкохолни напитки, както вино. Смятат се за особено полезни при всякакви простудни заболявания и стомашни разтройства....
Как да съхраняваме различните зеленчуциКак да съхраняваме различните зеленчуци
28 Ноем.
Различните зеленчуци имат различен период на годност след който загниват, колкото и добре да се съхраняват....
Как да съхраняваме сиренеКак да съхраняваме сирене
11 Февр.
2
Прекалено соленото сирене се накисва в топла вода или в прясно мляко....
Как да поднесем плато със сирена?Как да поднесем плато със сирена?
25 Юли
Ако харесвате френски сирена, може например да сервирате плато с камамбер, рокфор, мимолет. Към самите сирена бихте могли да поднесете червено грозде, мед от кестени, бадеми, багети....
Кои са най-мазните сиренаКои са най-мазните сирена
07 Ноем.
Видовете сирена са много, като всяко е подходящо за различни ястия и в различни комбинации. Всички сирена съдържат определено количество наситени мазнини....