Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето с ориз на бабаПилето с ориз на баба
12 Дек.
Печете на умерена фурна /180 градуса/ докато оризът поеме целия бульон и образува лека коричка. Сервирайте ориза на фурна топъл, при желание поръсете с пресен магданоз. Пилето с ориз на баба е много вкусно....
Пилето на краляПилето на краля
28 Май
Разрязваме пилето на 8 порции. Поръсваме със сол и черен пипер. Запържваме пилето в олио и краве масло. Изваждаме изпърженото до златисто пиле. В същата мазнина добавяме нарязаните на едро гъби....
Вкусните тайни на оризаВкусните тайни на ориза
01 Февр.
Ето няколко вкусни тайни на ориза: 1. Тайна: Как да направим ориз, който не се слепва? За ориз, който не лепне, трябва преди това да го измиете много добре. Тайната е да го измиете в студена вода поне 5 пъти....
Вкусните тайни на грахаВкусните тайни на граха
30 Август
1
Като източник на ценни белтъчини грахът е напълно подходящ да замени месото, а освен това много по-добре от месото се усвоява от организма. Грахът е полезен за хора, които водят активен начин на живот – той помага...
Вкусните тайни на червеното цвеклоВкусните тайни на червеното цвекло
25 Януари
Затова ви предлагаме да ви разкрием няколко вкусни тайни на червеното цвекло: Червеното цвекло съдържа антоцианин. Това е веществото, благодарение на което всъщност цвеклото има своя характерен червен цвят....
Вкусните тайни на домашната тортаВкусните тайни на домашната торта
13 Януари
Предлагаме ви няколко вкусни тайни на домашната торта и как да я приготвите....
Вкусните тайни на прясното зелеВкусните тайни на прясното зеле
21 Дек.
Затова вижте вкусните тайни на прясното зеле и му се наслаждавайте при всеки удобен случай!...
Вкусните тайни на киселото зелеВкусните тайни на киселото зеле
17 Дек.
Една от тайните на киселото зеле са неговите безспорни полезни качества. То съдържа много витамини, сред които витамин А, В, С и К....
Вкусните тайни на българските пърленкиВкусните тайни на българските пърленки
16 Дек.
Ето вкусните тайни на българските пърленки! Какво всъщност представлява пърленката? Това е хляб, който се прави под формата на тънка питка. Изглежда като пица....
Вкусните тайни на домашния кремВкусните тайни на домашния крем
16 Дек.
Ето няколко тайни! Яйцата Много важно нещо е, когато правите домашен крем, е да имате пресни яйца. Още по-добре би било да са домашни, от отглеждани сред природата кокошки....
Вкусните тайни на пилешката супаВкусните тайни на пилешката супа
13 Дек.
Ето няколко вкусни тайни на пилешката супа, които може да приложите в приготвянето й и да блеснете в кухнята!...
Вкусните тайни на шкембе чорбатаВкусните тайни на шкембе чорбата
08 Дек.
1
Това е първата и най-важната тайна за вкусното шкембе. Така сосът ще стане бистър, чист и много приятен. За целта трябва да оставите шкембето да се изкисне известно време във вода....
Вкусните тайни на печените кюфтетаВкусните тайни на печените кюфтета
07 Дек.
Ето вкусните тайни на печените кюфтета! Една от тайните за печени кюфтета е тяхното добро омесване. Трябва да се месят продължително време. Не бива да претупвате този процес с няколко бързи движения....
Най-вкусните тиквички с оризНай-вкусните тиквички с ориз
28 Април
Напълнете тиквичките със сместа, сложете ги в тавичка, поръсете с натрошеното сирене и налейте малко вода на дъното. Печете най-вкусните тиквички с ориз около 30 минути в загрята до 190 °C фурна....
Вкусните мекици на бабаВкусните мекици на баба
10 Дек.
Вкусните мекици на баба са готови....
Вкусните понички на бабаВкусните понички на баба
16 Май
Вкусните понички на баба са готови....
Вкусните пърленки на дядоВкусните пърленки на дядо
04 Април
Вкусните пърленки на дядо са страхотни....
Вкусните катми на бабаВкусните катми на баба
04 Януари
2
За солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце. За сладка плънка мажете с любимо сладко, мед или просто поръсвате със захар и навивате на рулце....
Вкусните банички на бабаВкусните банички на баба
17 Окт.
Разделя се на 4 топки. Всяка се точи на лист. Разтопява се останалото масло и се маже целия лист. Навива се на руло и се реже на ленти около 4 см. Разточва се всяко парче на квадратче и се слага сирене с яйце....
Вкусните кифлички на бабаВкусните кифлички на баба
18 Март
След това се разделя на 7 или 8 топки тесто. Всяка топка тесто се разточва на кръг и се реже на триъгълници. В широкия край се слага по малко от шипковия мармалад и се навиват на кифлички....
Вкусните бухти на бабаВкусните бухти на баба
20 Окт.
2
От готовото тесто се оформят бухтички и се пускат да се изпържат до златисто на маслена баня....
Вкусните меденки на бабаВкусните меденки на баба
13 Дек.
Съхранявайте готовите меденки в кутия, като имайте предвид, че с всеки изминал ден стават все по-вкусни. Вкусните меденки на баба...
Вкусните тайни на кюфтетата в сосВкусните тайни на кюфтетата в сос
18 Януари
Преобладава мнението, че тайната на вкусните кюфтенца в сос се скрие именно в соса. Наистина това допълнение към ястието от кайма е от изключително значение, тъй като задава основния вкус....
Тайната на вкусния пържен оризТайната на вкусния пържен ориз
17 Януари
4
Малко са хората по света, които да не обичат да си похапват ориз. На първо място вероятно се сещаме за японците и китайците, но всъщност ориз под различни форми се консумира във всички краища на планетата. Когато искаме...
Вкусните тайни на любимите макарони на фурнаВкусните тайни на любимите макарони на фурна
27 Август
Трябва да се съхраняват на сухо и проветриво място, далече от подправките, които ще променят аромата и вкусовите им качества. Второто правило засяга сваряването на изделието....