Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето с ориз на бабаПечете на умерена фурна /180 градуса/ докато оризът поеме целия бульон и образува лека коричка.
Сервирайте ориза на фурна топъл, при желание поръсете с пресен магданоз.
Пилето с ориз на баба е много вкусно....
12 Дек.
Пилето на краляРазрязваме пилето на 8 порции. Поръсваме със сол и черен пипер. Запържваме пилето в олио и краве масло.
Изваждаме изпърженото до златисто пиле. В същата мазнина добавяме нарязаните на едро гъби....
28 Май
Вкусните тайни на оризаЕто няколко вкусни тайни на ориза:
1. Тайна: Как да направим ориз, който не се слепва?
За ориз, който не лепне, трябва преди това да го измиете много добре. Тайната е да го измиете в студена вода поне 5 пъти....
01 Февр.
Вкусните тайни на грахаКато източник на ценни белтъчини грахът е напълно подходящ да замени месото, а освен това много по-добре от месото се усвоява от организма.
Грахът е полезен за хора, които водят активен начин на живот – той помага...
30 Август
1
Вкусните тайни на червеното цвеклоЗатова ви предлагаме да ви разкрием няколко вкусни тайни на червеното цвекло:
Червеното цвекло съдържа антоцианин. Това е веществото, благодарение на което всъщност цвеклото има своя характерен червен цвят....
25 Януари
Вкусните тайни на домашната тортаПредлагаме ви няколко вкусни тайни на домашната торта и как да я приготвите....
13 Януари
Вкусните тайни на прясното зелеЗатова вижте вкусните тайни на прясното зеле и му се наслаждавайте при всеки удобен случай!...
21 Дек.
Вкусните тайни на киселото зелеЕдна от тайните на киселото зеле са неговите безспорни полезни качества. То съдържа много витамини, сред които витамин А, В, С и К....
17 Дек.
Вкусните тайни на българските пърленкиЕто вкусните тайни на българските пърленки!
Какво всъщност представлява пърленката?
Това е хляб, който се прави под формата на тънка питка. Изглежда като пица....
16 Дек.
Вкусните тайни на домашния кремЕто няколко тайни!
Яйцата
Много важно нещо е, когато правите домашен крем, е да имате пресни яйца. Още по-добре би било да са домашни, от отглеждани сред природата кокошки....
16 Дек.
Вкусните тайни на пилешката супаЕто няколко вкусни тайни на пилешката супа, които може да приложите в приготвянето й и да блеснете в кухнята!...
13 Дек.
Вкусните тайни на шкембе чорбатаТова е първата и най-важната тайна за вкусното шкембе. Така сосът ще стане бистър, чист и много приятен. За целта трябва да оставите шкембето да се изкисне известно време във вода....
08 Дек.
1
Вкусните тайни на печените кюфтетаЕто вкусните тайни на печените кюфтета!
Една от тайните за печени кюфтета е тяхното добро омесване. Трябва да се месят продължително време. Не бива да претупвате този процес с няколко бързи движения....
07 Дек.
Най-вкусните тиквички с оризНапълнете тиквичките със сместа, сложете ги в тавичка, поръсете с натрошеното сирене и налейте малко вода на дъното.
Печете най-вкусните тиквички с ориз около 30 минути в загрята до 190 °C фурна....
28 Април
Вкусните катми на бабаЗа солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце.
За сладка плънка мажете с любимо сладко, мед или просто поръсвате със захар и навивате на рулце....
04 Януари
2
Вкусните банички на бабаРазделя се на 4 топки. Всяка се точи на лист.
Разтопява се останалото масло и се маже целия лист. Навива се на руло и се реже на ленти около 4 см.
Разточва се всяко парче на квадратче и се слага сирене с яйце....
17 Окт.
Вкусните кифлички на бабаСлед това се разделя на 7 или 8 топки тесто.
Всяка топка тесто се разточва на кръг и се реже на триъгълници. В широкия край се слага по малко от шипковия мармалад и се навиват на кифлички....
18 Март
Вкусните бухти на бабаОт готовото тесто се оформят бухтички и се пускат да се изпържат до златисто на маслена баня....
20 Окт.
2
Вкусните меденки на бабаСъхранявайте готовите меденки в кутия, като имайте предвид, че с всеки изминал ден стават все по-вкусни.
Вкусните меденки на баба...
13 Дек.
Вкусните тайни на кюфтетата в сосПреобладава мнението, че тайната на вкусните кюфтенца в сос се скрие именно в соса. Наистина това допълнение към ястието от кайма е от изключително значение, тъй като задава основния вкус....
18 Януари
Тайната на вкусния пържен оризМалко са хората по света, които да не обичат да си похапват ориз. На първо място вероятно се сещаме за японците и китайците, но всъщност ориз под различни форми се консумира във всички краища на планетата.
Когато искаме...
17 Януари
4
Вкусните тайни на любимите макарони на фурнаТрябва да се съхраняват на сухо и проветриво място, далече от подправките, които ще променят аромата и вкусовите им качества.
Второто правило засяга сваряването на изделието....
27 Август