Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Класическа италианска лазаняКласическа италианска лазаня
30 Април
1
Преди да се сервира, се оставя леко да се охлади около 10 минути. Класическата италианска лазаня е готова....
Как да си направим италиански макарониКак да си направим италиански макарони
30 Април
Ето една чудесна рецепта за италиански макарони, които можете да си приготвите у дома....
ГремолатаГремолата
28 Август
По желание може да овкусите соса с малко черен пипер. Сосът гремолата се сервира с печени меса, спагети, а свежият лимонов аромат допълва много добре рибни ястия....
Класически италиански сосове за макарониКласически италиански сосове за макарони
30 Юни
Днес ще ви представим няколко класически италиански сосове за макарони, които също толкова успешно можете да използвате и за пене или фарфале....
Да си приготвим класическа фокачаДа си приготвим класическа фокача
24 Август
Класическите италиански рецепти са разпространени из цял свят. Друг въпрос е дали се изпълняват точно така, както повелява италианската традиция....
Ето как да направим съвършената италианска пицаЕто как да направим съвършената италианска пица
09 Февр.
1
Следвайте тази рецепта и за вечеря ще поднесете на семейството си наистина вкусна италианска пица. Съвършената италианска пица Продукти за тестото: брашно тип 500 - 1/2 кг мая -10 г. сол -2 ч.л риган -1/2 ч.л....
Да си приготвим класическо ризотоДа си приготвим класическо ризото
25 Август
Задължителни в рецептата за класическо ризото са и подправките розмарин и босилек....
Да си приготвим класическа червена аджикаДа си приготвим класическа червена аджика
17 Окт.
Класическата аджика е червена и люта, защото съдържа люти червени чушки, чесън, орехи, сол и подправки....
Свински котлет с гремолатаСвински котлет с гремолата
05 Дек.
Приготвяне на гремолата: Зелените подправки се нарязват на ситно, смесват се с кората и сока от лимона. Готовите котлети се поръсват с гремолата и се сервират с изпечените гъби и картофи....
Италианско Особуко с гремолатаИталианско Особуко с гремолата
27 Септ.
Мащерката, розмаринът и джоланите се оставят леко да се карамелизират. Добавете лука, моркова и целината и ги задушете, след което добавете бульона, виното и доматената паста....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Лингуини с тиквички с гремолатаЛингуини с тиквички с гремолата
01 Юли
Смесете я с тиквичките и гремолатата, поръсете с пармезан и сервирайте....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....