Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Класическа италианска лазаняПреди да се сервира, се оставя леко да се охлади около 10 минути.
Класическата италианска лазаня е готова....
30 Април
1
Как да си направим италиански макарониЕто една чудесна рецепта за италиански макарони, които можете да си приготвите у дома....
30 Април
ГремолатаПо желание може да овкусите соса с малко черен пипер.
Сосът гремолата се сервира с печени меса, спагети, а свежият лимонов аромат допълва много добре рибни ястия....
28 Август
Класически италиански сосове за макарониДнес ще ви представим няколко класически италиански сосове за макарони, които също толкова успешно можете да използвате и за пене или фарфале....
30 Юни
Да си приготвим класическа фокачаКласическите италиански рецепти са разпространени из цял свят. Друг въпрос е дали се изпълняват точно така, както повелява италианската традиция....
24 Август
Ето как да направим съвършената италианска пицаСледвайте тази рецепта и за вечеря ще поднесете на семейството си наистина вкусна италианска пица.
Съвършената италианска пица
Продукти за тестото:
брашно тип 500 - 1/2 кг
мая -10 г.
сол -2 ч.л
риган -1/2 ч.л....
09 Февр.
1
Да си приготвим класическо ризотоЗадължителни в рецептата за класическо ризото са и подправките розмарин и босилек....
25 Август
Да си приготвим класическа червена аджикаКласическата аджика е червена и люта, защото съдържа люти червени чушки, чесън, орехи, сол и подправки....
17 Окт.
Свински котлет с гремолатаПриготвяне на гремолата:
Зелените подправки се нарязват на ситно, смесват се с кората и сока от лимона.
Готовите котлети се поръсват с гремолата и се сервират с изпечените гъби и картофи....
05 Дек.
Италианско Особуко с гремолатаМащерката, розмаринът и джоланите се оставят леко да се карамелизират.
Добавете лука, моркова и целината и ги задушете, след което добавете бульона, виното и доматената паста....
27 Септ.
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3
Лингуини с тиквички с гремолатаСмесете я с тиквичките и гремолатата, поръсете с пармезан и сервирайте....
01 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март