Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите ястия от каталунската кухняНай-добрите ястия от каталунската кухня
23 Юли
Трудно могат да бъдат изброени кулинарните шедьоври на каталунската кухня, тъй като от цяла Испания тя е вероятно най-богата....
Емблемата на полската кухня - наденичките КабаносЕмблемата на полската кухня - наденичките Кабанос
22 Февр.
Какво са кабаноси? Кабаносите са тънък и дълъг колбас, старателно изсушен, с опушен вкус, най-често от свинско месо. Имат суха и равномерно набръчкана повърхнина. Отвън са тъмночервени с вишневи отенъци. При срязване...
Най-вкусните и класически рецепти от каталунската кухняНай-вкусните и класически рецепти от каталунската кухня
22 Ноем.
Традицията на каталунската кухня е проследима поне до XIV век. Всъщност съвсем спокойно можем да кажем, че това е средиземноморска кухня, която носи характерните особености на областта Каталуня в Испания....
Основни характеристики и емблеми на османската кухняОсновни характеристики и емблеми на османската кухня
05 Окт.
Когато става въпрос за османска кухня, мнозина насочват погледа си единствено към турската кухня и макар тя наистина да се смята за столица на османските кулинарни традиции, не бива да забравяме, че Османската империя...
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато сместа се изглади и бъркалката оставя следи по дъното на съда....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Преди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво. Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Оставя се на котлона за още една минута. Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз. Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката. Охлажда се. Млечната баница от моята кухня е чудна!...
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Оставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш. Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Сладка спаначена торта от турската кухняСладка спаначена торта от турската кухня
24 Февр.
Украсявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание. Аз украсих спаначения сладкиша с нар. Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняШекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухня
12 Януари
Направете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте. Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса....
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледни Линцер сладки от моята кухня
14 Май
Коледните Линцер сладки от моята кухня са готови. Източник: Приятел Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
Световни кухни: Кухнята на ХонконгСветовни кухни: Кухнята на Хонконг
06 Окт.
Хонконгската кухня привлича вниманието на все повече шеф-готвачи, решили да открият нейния характерен стил, който всъщност е смес от китайската, японската, корейската и британската кухня....
Точена баница с мая от турската кухняТочена баница с мая от турската кухня
23 Дек.
Невероятно вкусна точена баница от турската кухня....
Баклава с богата плънка от гръцката кухняБаклава с богата плънка от гръцката кухня
06 Февр.
Намажете тава, подходяща на размера на корите, с олио и започнете да редите корите от пакета, като ги мажете с малка част от олиото....
Попска яхния със свинско от моята кухняПопска яхния със свинско от моята кухня
13 Май
Попската яхния със свинско от моята кухня съм я приготвила в тенджера под налягане. Свинското се нарязва на хапки, като се почиства, ако има някъде жилки....
Лесна баница без кори от гръцката кухняЛесна баница без кори от гръцката кухня
03 Март
1
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете баницата до готовност за около 50 минути. Лесната баница без кори от гръцката кухня е готова....
Какво е гурме кухня?Какво е гурме кухня?
22 Окт.
Гурме кухнята е наричана още висша кухня, защото най-отличителните ѝ характеристики са сложното приготвяне на ястието и изискваното им сервиране....